Trenutno ste na :: Početna > Novosti > Aktivnosti Župnog caritasa

Aktivnosti Župnog caritasa

30.11.

2010.

Aktivnosti Župnog caritasa

 
Naš Župni caritas aktivan je tokom čitave godine. Ta se aktivnost intenzivira posebno tijekom korizme i adventa. I uoči ovog adventa vrijedni članovi našeg Župnog caritasa izrađivali su adventske vijence. Napravljeno je oko 80 vijenaca koji su prodani na blagdan Krista kralja i na prvu adventsku nedjelju. Sav prihod od prodaje vijenaca namijenjen je za pomoć ljudima u nevolji. Također su pozvani i svi župljani da tijekom adventa donesu u crkvu nepokvarljive živežne namirnice koje ćemo donirati za potrebe Biskupijske pučke kuhinje u Varaždinu. (šećer, brašno, sol, rižu, tjesteninu, konzerve, kekse, slatkiše…)
 

Isto tako djeca i mladi naše župe izrađuju prekrasne božićne čestitke. Čestitke se izrađuju tehnikom šivanja svjetlucavim koncem na papirnatoj podlozi. Sav prihod od prodaje tih čestitki također je namijenjen potrebama Župnog i Biskupijskog caritasa.
Na treću adventsku nedjelju članovi našeg Župnog caritasa organizirat će susret za bolesne i nemoćne u našoj crkvi. Nakon ispovijedi i svete mise biti će druženje u dvorani našeg pastoralnog centra. Ovim putem pozivamo naše župljane da dovezu svoje bolesne i nemoćne u crkvu i tako ih razvesele za ovaj Božić!
 
 Raspored misa
PON - 7.30
UTO - 7.30
SRI - 7.30 (u kapelici od mjeseca lipnja do listopada)
ČET - 7.30
PET - 7.30
SUB - 17.00 (zimsko) 19.00 (ljetno)
NED - 7.30, 9.30, 11.00
Kroz advent svete mise u 6.00 osim subote.
U mjesecu svibnju svete mise kroz tjedan su u 19.00; u 18.25 počinje svibanjska pobožnost!
Križni put kroz korizmu: petkom u 17.00 i nedjeljom u 15.00
Radno vrijeme Župne javne knjižnice:
Ponedjeljak - Petak: od 17.00 - 19.00 Nedjeljom i blagdanima Knjižnica ne radi!