Trenutno ste na :: Početna > Razmišljanja o Isusu- 7. r.

Razmišljanja o Isusu- 7. r.

Razmišljanja o Isusu učenika sedmih razreda Osnovne škole
 
   Isuse, nitko nije savršen kao Ti!
 
   Isuse, Ti si najveći od svih proroka. Ti si glasnik slobode i pravde. Ti si naš Spasitelj. Slavimo Te. Tebi se molimo. Ti si jedinstven. Brineš o siromasima, opravdavaš razbojnike, opraštaš drugima… Ne znam kako ti to uspijeva? S Tobom je svaki dan savršen. Ti nam uvijek pomažeš i vadiš nas iz nevolja. U Tebi je spas. Ti ćeš nam otvoriti vrata raja makar nismo bili najbolji. Nitko nije kao Ti. Ti nas čuvaš. Pun si dobrote i veselja. Zašto nismo više poput Tebe?
         Doroteja Toljan, 7.b
 
   Isus Krist naš dobar pastir
 
   Isuse, Ti nas učiš da opraštamo drugima kao što ti opraštaš nama, a mi smo te ostavili pred vratima našega doma da plačeš za nas grješnike. Isuse, Ti nas učiš da budemo bolji, da ne griješimo, da se ne pustimo tako lako u zle ruke Sotone. Isusove riječi možemo slušati preko svećenika. Isus meni uvijek pomaže, zato bi se svi trebali ugledati u njega. Hvala Ti, Isuse, što si uvijek uz nas!
         Klaudija Skupnjak, 7.b

   Isuse, Ti si…
 
   Isuse, Ti si za nas nosio teški križ, a mi smo te nepravedno optužili.
Ti si znao da ćeš biti mučen na križu, a nisi pobjegao, nego si to prihvatio.
Kad su došli po Tebe da te odvedu kralju na osudu, nisi se htio boriti sa svojim učenicima protiv njih, nego si to prihvatio i otišao s njima.
Pretrpio si zbog nas strašnu bol, a mi te još uvijek vrijeđamo.
U pustinji đavao Te navodio na brojne napasti, a Ti si ga otjerao od sebe, nisi dao da te zbuni i dovede u napast.
         Dominik Jagačić, 7.a
 
   Isuse, hvala ti…
 
   Isuse, hvala što si mi brat, što si uvijek tu kada te trebam, što mi uvijek pomažeš. Hvala ti na tome što uvijek kada padnem u grijeh Ti primiš moju ruku i izvučeš me iz grijeha. Ti si to sve učinio za mene, a ja svejedno padam u grijehe, no Ti me uvijek ponovo izvučeš. Ponekad ne molim svaki dan, no Ti me svejedno voliš. Cijelu noć bdiješ kad sam bolesna i nikako me ne napuštaš. A kako ti ja vraćam? Zašto mi svaki put oprostiš, a ja te ponekad tako povrijedim? Zato što Ti nisi kao drugi koji te osuđuju, mrze, lažu, bježe od Tebe kada ti je potrebna pomoć. I ja sam ponekad takva, ali Ti svejedno opraštaš meni i drugima.
 Isuse, Ti si naš brat i najbolji prijatelj. Ti si naš pastir koji svoje ovce pomno čuva od vukova, gladi i žeđi. No, kada jedna nestane Ti ćeš ostaviti svih 99 da bi našao tu jednu jer se ti brineš o svakoj ovci isto i sve ovce su pred tobom jednake. Ti si jednostavno predobar prema tome kako se mi odnosimo prema tebi i prema drugima.
 Isuse, hvala ti što si drukčiji!
         Lara Pokos, 7.a
 
   Isuse, ti si…
 
    Isuse, ti si čovjek poput svih nas, ali svi mi Tebe gledamo drugačije. Ponekad, kada nam je teško trebamo prijatelja. Ti si uvijek uz nas, uvijek spreman pomoći. Ne gledaš našu odjeću, naš izgled, već našu dušu koja je spremna učiniti sve kako bi se promijenila. Isuse, Ti si poseban čovjek koji ima strpljenja i ljubavi za sve ljude svijeta a zauzvrat ne tražiš ništa. Ti se ne znaš ljutiti, Ti ne tražiš nikakve protuusluge. Ti sve probleme rješavaš danas i ne ostavljaš ih za sutra.  Isuse, Ti si čovjek za kojeg nema prepreke u životu i svi smo mi sretni dok si ti uz nas, dok nas Ti čuvaš. Hvala ti na tome!
         Sara Trojko, 7. a
 
   Isus je drukčiji
 
    Isuse, Ti si umro za nas jer si htio biti poput nas. Ti si žrtvovao sebe da bi nas spasio. Svima si praštao, liječio ih i bio uz njih. Ti si drukčiji od nas, ti znaš mnoge stvari koje drugi ne znaju. Ti si naš uzor.
         Dorotea Vugrinec,  7. b
 
   Isuse, ti si…
 
    Isuse, ti si Spasitelj svijeta. Umro si za nas. Ti si liječio, pomagao i opraštao svim ljudima. Opraštao si i danas opraštaš svakom čovjeku ako je učinio i najveći grijeh. Meni isto opraštaš i uvijek mi daješ priliku za novi početak. Ja sam ponekad pregruba i ne mogu oprostiti ni najmanju uvredu, a Ti si Isuse oprostio sve one uvrede i boli koje su Ti nanijeli tvoji neprijatelji. Ja ne mogu biti kao Ti, Isuse.
 Isuse, Ti si drugačiji od mene i svih ljudi!
         Lorena Novosel,  7.a
 
   


Raspored misa
PON - 7.30
UTO - 7.30
SRI - 7.30 (u kapelici od mjeseca lipnja do kraja rujna)
ČET - 7.30
PET - 7.30
SUB - 17.00 (zimsko) 19.00 (ljetno)
NED - 7.30, 9.30, 11.00
Kroz advent svete mise su u 6:00 osim subote.
U mjesecu svibnju svete mise kroz tjedan su u 19:00; u 18:25 počinje svibanjska pobožnost.
U mjesecu listopadu svete mise kroz tjedan su u 18:00 sati; u 17:25 sati počinje listopadska pobožnost.
Križni put kroz korizmu: petkom u 17.00 i nedjeljom u 15.00
Radno vrijeme Župne javne knjižnice:
Ponedjeljak - Petak: od 17.00 - 19.00 Nedjeljom i blagdanima Knjižnica ne radi!