Trenutno ste na :: Početna > Novosti > Dani kruha i zahvale za plodove zemlje

Dani kruha i zahvale za plodove zemlje

22.10.

2012.

 


Svake godine u mjesecu listopadu u našoj crkvi zahvaljujemo dragom Bogu na darovima i plodovima zemlje. Tako smo i ove godine u nedjelju, 21. listopada proslavili Dane kruha i zahvale za plodove zemlje. Tom događaju u našoj župnoj crkvi je prethodila Županijska smotra Dana kruha i zahvalnosti za plodove zemlje, kojoj je ove godine bila domaćin naša Osnovna škola Trnovec.


Ta se smotra održala u gradu Varaždinu u subotu, 20 listopada. Započela je svečanom svetom misom u varaždinskoj katedrali koju je predvodio varaždinski biskup, mons. Josip Mrzljak uz koncelebraciju njegovog tajnika Marka Štefanca i trnovečkog župnika Josipa Hadrovića. Na misi je pjevao Dječji zbor iz Trnovca pod vodstvom profesorice Božice Tuđan. U nadahnutoj propovijedi biskup je naglasio kako je važno biti dobar kao kruh. Potaknuo nas je na dobrotu jednih prema drugima i na solidarnost prema potrebnima. Kao prikazne darove, djevojke u bijelim haljinama su na oltar donijele plodove zemlje: sjemenje, voće, povrće, kruh i hostije, grožđe i vino te košaru s cvijećem.


Nakon svete mise na kojoj su sudjelovali i predstavnici 27 škola naše Županije, slijedio je program na Franjevačkom trgu kojeg su izveli učenici OŠ Trnovec i članovi KUD-a MAK Trnovec. Svi sudionici i gosti su zatim obišli sve štandove na kojima su Škole sudionice izložile svoje proizvode i plodove zemlje. Prosudbena komisija je kao najljepši proglasila štand OŠ Trnovec.
Udruga žena Trnovečko srce je ispekla preko tisuću komada poznatih Trnovečkih makača koji su podijeljeni svim prisutnima.Raspored misa
PON - 7.30
UTO - 7.30
SRI - 7.30 (u kapelici od mjeseca lipnja do listopada)
ČET - 7.30
PET - 7.30
SUB - 17.00 (zimsko) 19.00 (ljetno)
NED - 7.30, 9.30, 11.00
Kroz advent svete mise u 6.00 osim subote.
U mjesecu svibnju svete mise kroz tjedan su u 19.00; u 18.25 počinje svibanjska pobožnost!
Križni put kroz korizmu: petkom u 17.00 i nedjeljom u 15.00
Radno vrijeme Župne javne knjižnice:
Ponedjeljak - Petak: od 17.00 - 19.00 Nedjeljom i blagdanima Knjižnica ne radi!