Trenutno ste na :: Početna > Novosti > Doživotni zavjeti sestre Martine Vugrinec

Doživotni zavjeti sestre Martine Vugrinec

15.08.

2016.

 

 

Svaka se župa s pravom ponosi sa svojim duhovnim zvanjima. Naša mlada župa je danas, na svetkovinu Marijina uznesenja na nebo s pravom ponosna jer je na doživotnu vjernost Kristu i Družbi sestara Služavki Maloga Isusa prisegnula sestra Marija Martina Vugrinec.
Martina Vugrinec je rođena 10.11.1988. godine od oca Josipa i majke Marije r. Blažeković s adresom prebivališta u Trnovcu, Stanka Vraza 8. Kao djevojčica a kasnije i djevojka aktivno je sudjelovala u životu naše župne zajednice, najprije kao članica maloga zbora, zatim čitačica i na kraju kao animatorica mladih. Nakon završene Srednje medicinske škole i godine sestrinskog stažiranja u Varaždinskoj bolnici naša se Martina odlučila za redovnički poziv.
22. listopada 2008. godine stupa u Kandidaturu Sestara Služavki Maloga Isusa na Novoj Vesi u Zagrebu. Godinu dana kasnije stupa u Novicijat – svojevrsnu dvogodišnju pripravu za prve redovničke zavjete. Njih prima dan uoči Velike Gospe 2011. godine. Iduće četiri godine obnavlja zavjete na godinu dana.
15. kolovoza 2016. godine polaže doživotne zavjete poslušnosti, čistoće i siromaštva. Za vrijeme svečanog misnog slavlja koje je predvodio pater Marijan Zubak, misionar Krvi Kristove uz koncelebraciju šestorice svećenika, sestra Marija Martina obečaje doživotnu vjernost Kristu i svojoj redovničkoj zajednici. U svojoj homiliji pater Marijan je sestri Martini poklonio kip Maloga Isusa uz napomenu da će ona od sada biti svjedok i donositelj Isusa svima onima kojima bude poslana i s kojima bude radila. Uz sestru Martinu na današnjoj su svečanosti na Kraljevcu u Zagrebu svoje privremene zavjete obnovile četiri mlade sestre. Pet sestara je proslavilo svoj srebrni jubilej – 25 godina redovništva, dok su dvije starije sestre slavile, jedna 50 godina a druga 60 godina od primanja prvih redovničkih zavjeta.
Uistinu prekrasni doživljaj za sve prisutne koji su bili na ovoj svečanosti. Na osobiti način za Martinine roditelje, brata, sestru, nećakinje, djeda i baku, kumove i svu ostalu rodbinu. Od srca čestitamo sestri Martini i želimo joj puno strpljivosti i ustrajnosti u redovničkom životu i služenju drugima.Raspored misa
PON - 7.30
UTO - 7.30
SRI - 7.30 (u kapelici od mjeseca lipnja do listopada)
ČET - 7.30
PET - 7.30
SUB - 17.00 (zimsko) 19.00 (ljetno)
NED - 7.30, 9.30, 11.00
Kroz advent svete mise u 6.00 osim subote.
U mjesecu svibnju svete mise kroz tjedan su u 19.00; u 18.25 počinje svibanjska pobožnost!
Križni put kroz korizmu: petkom u 17.00 i nedjeljom u 15.00
Radno vrijeme Župne javne knjižnice:
Ponedjeljak - Petak: od 17.00 - 19.00 Nedjeljom i blagdanima Knjižnica ne radi!