Trenutno ste na :: Početna > Novosti > Glavno župno proštenja - Gospa Snježna

Glavno župno proštenja - Gospa Snježna

07.08.

2011.

 


U petak, 5. kolovoza proslavili smo našu nebesku zaštitnicu Gospu Snježnu. Uvod u ovu proslavu bilo je klanjanje i Koncert u čast Majci Božjoj, u četvrtak u 19.00 sati. Prekrasni koncert priredio je naš orguljaš i zborovođa Marko Domiter koji je i sam bio sudionik koncerta svirajući na orguljama. Još su nastupili: Tamara Ivaniš, sopran; David Cesar, violina i Marta Ptiček, flauta. U prekrasnom polusatnom programu su izveli osam skladbi: Ljiljane bijeli, Vjerujem da ću uživati dobra Gospodnja, Kraljice neba, Ave Maria- mi te molimo, Ave Maria - Schubert, Milost, Moj Isus - moj Gospod i Zdravo djevo.


Preko 150 posjetitelja nagradilo je izvođače velikim pljeskom i na izlazu iz crkve malim novčanim darom. Marku, Davidu i Marti koji su članovi našeg Dječjeg zbora želim da i dalje svojim sviranjem obogaćuju naša liturgijska slavlja, a Tamari želim puno uspjeha na Akademiji u Beču kamo ove jeseni odlazi.


Na sam dan našega župnoga proštenja prva sveta misa je bila u kapelici, u Varaždinskoj ulici. Misu je predvodio i propovijedao p. Branimir Kosec, naš Trnovčanec.
Svečanu koncelebriranu svetu misu u našoj crkvi predvodio je biskup msgr. Josip Mrzljak uz koncelebraciju svećenika iz našeg dekanata te službenika naše Biskupije. U uvodnom pozdravu župnik je naglasio kako je na današnji dan prije sedam godina ova crkva blagoslovljena po rukama prvog varaždinskog biskupa, msgra. Marka Culeja i tada je u njoj služena prva sveta misa. Također je pozvao biskupa da svojom pastirskom riječi ohrabri sve župljane i hodočasnike u ovim teškim vremenima što je on i učinio. Više slika pogledajte u Galeriji slika - Gospa Snježna 2011.Raspored misa
PON - 7.30
UTO - 7.30
SRI - 7.30 (u kapelici od mjeseca lipnja do listopada)
ČET - 7.30
PET - 7.30
SUB - 17.00 (zimsko) 19.00 (ljetno)
NED - 7.30, 9.30, 11.00
Kroz advent svete mise u 6.00 osim subote.
U mjesecu svibnju svete mise kroz tjedan su u 19.00; u 18.25 počinje svibanjska pobožnost!
Križni put kroz korizmu: petkom u 17.00 i nedjeljom u 15.00
Radno vrijeme Župne javne knjižnice:
Ponedjeljak - Petak: od 17.00 - 19.00 Nedjeljom i blagdanima Knjižnica ne radi!