Trenutno ste na :: Početna > Novosti > Hodočašće Majci Božjoj Bistričkoj

Hodočašće Majci Božjoj Bistričkoj

16.08.

2011.

 

 

Svake godine na nedjelju koja pada prije svetkovine Velike Gospe naša župa tradicionalno hodočasti Majci Božjoj Bistričkoj. Naše je hodočašće započelo već u petak 12. kolovoza, kada su nakon večernje svete mise krenuli hodočasnici pješaci.
Ove nas je godine bilo nešto manje nego inače - oko 70, ali smo zato bili najsložniji i stalno smo se držali u grupi, što prijašnjih godina baš i nije bio slučaj. Dragi Bog nam je podario i prekrasno vrijeme tako da nam je put bio puno lakši nego li prošle godine kad nas je čitavim putem pratila jaka kiša.
Na putu nas je pratio kombi gospodina Dražena Mišaka kojeg je vozio gospodin Josip Vugrinec sa svojim sinom Dominikom. Svojim osobnim automobilom nas je pratio i naš Josip Novak. Oni su bili velika pomoć i podrška svim hodočasnicima pješacima. U svetište Majke Božje Bistričke smo stigli u subotu oko 9.30 sati, s pjesmom i velikom radošću jer smo ostvarili naš cilj. Svi su pješaci sudjelovali na večernjoj svetoj misi prije koje je bila prilika i za svetu ispovijed. Oni malo hrabriji su navečer krenuli i na Kalvariju moleći pobožnost Križnoga puta s upaljenim svijećama. Predvodio ih je naš Marko Domiter.
U nedjelju ujutro, u 6.00 sati je bila naša sveta misa u samom svetištu koju je predvodio naš župnik a propovijedao je profesor Ivan Zirdum. Nakon svete mise smo krenuli do podnožja bistričke Kalvarije gdje je započela pobožnost Križnoga puta. Marijin kip i barjake su nosili članovi našeg KUD-a MAK, obučeni u narodne nošnje. Postaje križnog puta su čitali hodočasnici pješaci.
Nakon svečane svete mise u 11.00 sati bio je za sve hodočasnike odmor, da bi u 13.30 imali oproštajnu procesiju i rastanak od dragog nam lika naše Gospe Bistričke. Više slika pogledajte u - Galerija slika!Raspored misa
PON - 7.30
UTO - 7.30
SRI - 7.30 (u kapelici od mjeseca lipnja do listopada)
ČET - 7.30
PET - 7.30
SUB - 17.00 (zimsko) 19.00 (ljetno)
NED - 7.30, 9.30, 11.00
Kroz advent svete mise u 6.00 osim subote.
U mjesecu svibnju svete mise kroz tjedan su u 19.00; u 18.25 počinje svibanjska pobožnost!
Križni put kroz korizmu: petkom u 17.00 i nedjeljom u 15.00
Radno vrijeme Župne javne knjižnice:
Ponedjeljak - Petak: od 17.00 - 19.00 Nedjeljom i blagdanima Knjižnica ne radi!