Trenutno ste na :: Početna > Petrovo 2022. > Hodočašće ministranata i malih pjevača u Međimurje

Hodočašće ministranata i malih pjevača u Međimurje

27.06.

2024.

 

   

   Na kraju školske i vjeronaučne godine lijepi je običaj nagraditi najmlađe župljane koji su tijekom cijele godine bili aktivni u životu naše župe. Tako su ministranti, mali pjevači i čitači u četvrtak 27. srpnja krenuli na nagradno hodočašće / izlet u Međimurje.
   Prvo odredište bila nam je župna crkva sv. Petra i Pavla u Mačkovcu, gdje smo proslavili svetu misu. Poslije mise, župnik preč. Anđelko Košćak pozvao nas je u župni dvor, gdje smo se malo odmorili i okrijepili. Iz Mačkovca smo krenuli prema pitomim međimurskim bregima, put Štrigove, gdje smo posjetili jednu od dvije crkve u Međimurju s dva tornja – crkvu sv. Jeronima. O važnosti ovog velikog sveca, prevoditelja Sv. Pisma, kao i o povijesti crkve i prekrasnim Rangerovim freskama progovorio nam je voditelj tamošnje turističke zajednice g. Josip Mikec.
   Sljedeće odredište bio je „Mađerkin breg“, brežuljak ponad Štrigove, na samoj granici sa Slovenijom. Oni najhrabriji popeli su se i na vidikovac s kojeg se pruža prekrasan pogled na Sloveniju, Mađarsku, Austriju, a za lijepog i čistog vremena, čak i Slovačku. Budući da smo putem već ogladnjeli, krenuli smo prema Čakovcu, gdje smo se najeli i odmorili; a potom krenuli u šetnju centrom grada Zrinskih i zaštitnika sv. Nikole biskupa. Oni najmlađi posebno su se razveselili igri na dječjem igralištu i neizostavnom dijelu svakog izleta – sladoledu, poslije čega smo se u veselom ozračju vratili svojim kućama.
    Dok zahvaljujemo našoj vjeroučiteljici Ljiljani i učiteljici Aleksandri na pomoći u organizaciji ovog izleta, i ovom prilikom želimo zahvaliti svim našim vjeroučenicima koji se rado uključuju u razne aktivnosti naše župe: čitanje, pjevanje, ministriranje, sviranje, a ujedno ohrabrujemo i sve druge da im se pridruže; na čast dragom Bogu i Majci Božjoj, a cijeloj župi na radost!

Više fotografija u Galeriji slika!Raspored misa
PON - 7.30
UTO - 7.30
SRI - 7.30 (u kapelici od mjeseca lipnja do kraja rujna)
ČET - 7.30
PET - 7.30
SUB - 17.00 (zimsko) 19.00 (ljetno)
NED - 7.30, 9.30, 11.00
Kroz advent svete mise su u 6:00 osim subote.
U mjesecu svibnju svete mise kroz tjedan su u 19:00; u 18:25 počinje svibanjska pobožnost.
U mjesecu listopadu svete mise kroz tjedan su u 18:00 sati; u 17:25 sati počinje listopadska pobožnost.
Križni put kroz korizmu: petkom u 17.00 i nedjeljom u 15.00
Radno vrijeme Župne javne knjižnice:
Ponedjeljak - Petak: od 17.00 - 19.00 Nedjeljom i blagdanima Knjižnica ne radi!