Trenutno ste na :: Početna > Petrovo 2022. > Hodočašće ministranata, malih pjevača i čitača u Karlovac

Hodočašće ministranata, malih pjevača i čitača u Karlovac

23.06.

2022.

   U četvrtak 23. lipnja 2022., ministranti, mali pjevači i čitači naše župe hodočastili su u Nacionalno svetište sv. Josipa u Karlovac.

   Prvo odredište po dolasku u Karlovac bio je akvarij slatkovodne ribe Aquatika, gdje su mališani, uz stručno vodstvo, saznali mnoge zanimljive činjenici o rijekama i životninjama koje u njima žive.

   Glavno odredište hodočašća bilo je Nacionalno svetište sv. Josipa, gdje smo, odmah po dolasku, slavili svetu misu. Na misi su djeca aktivno sudjelovala: ministriranjem, pjevanjem i sviranjem, odnosno čitanjem misnih čitanja i molitve vjernika. Poslije svete mise okrijepili smo se u tamošnjem pastoralnom centru. Poslije ručka naš domaćin, mons. Antun Sente ml., rektor svetišta, na pristupačan i zanimljiv način približio je malim hodočasnicima život sv. Josipa, govorio je o povijesti svetišta i, što je bilo najdojmljivije, posvjedočio je o brojnim čudima koja su, moleći zagovor sv. Josipa, doživjeli mnogi hodočasnici.

   U ranim poslijepodnevnim satima, pješice smo se uputili do Starog Grada Dubovac, a nakon toga, uz pjesmu i molitvu u autobusu, krenuli smo Trnovcu.

   Neka ovo hodoačašće zbliži naše najmlađe župljane i ohrabri ih u daljnjem radosnom i predanom sudjelovanju na našim svetim misama!

Više fotografija u Galeriji slika!



Raspored misa
PON - 7.30
UTO - 7.30
SRI - 7.30 (u kapelici od mjeseca lipnja do listopada)
ČET - 7.30
PET - 7.30
SUB - 17.00 (zimsko) 19.00 (ljetno)
NED - 7.30, 9.30, 11.00
Kroz advent svete mise u 6.00 osim subote.
U mjesecu svibnju svete mise kroz tjedan su u 19.00; u 18.25 počinje svibanjska pobožnost!
Križni put kroz korizmu: petkom u 17.00 i nedjeljom u 15.00
Radno vrijeme Župne javne knjižnice:
Ponedjeljak - Petak: od 17.00 - 19.00 Nedjeljom i blagdanima Knjižnica ne radi!