Trenutno ste na :: Početna > Novosti > Hodočašće ministranata u Ludbreg

Hodočašće ministranata u Ludbreg

02.09.

2021.

 

U četvrtak 2. rujna održano je tradicionalno hodočašće ministranata Varaždinske biskupije u Ludbreg na kojem su sudjelovali i ministranti iz naše župe.

Hodočašće je organizirao Ured za pastoral duhovnih zvanja Varaždinske biskupije na čelu s povjerenikom vlč. Sinišom Dudašekom, župnikom u Sračincu.

Susret je započeo okupljanjem u 9:00 sati kod zavjetne kapele i podjelom ministranata po grupama, prema uzrastu - od osnovnoškolaca do studenata. U radu po grupama, sudionici su pod vodstvom animatora ili svećenika razgovarali o sakramentu krštenja, koji je bio središnja tema ovogodišnjeg druženja. Poslije toga, bila je prilika za sakrament svete ispovijedi, a u 11:00 sati započela je sveta misa koju je predvodio vlč. Leonardo Šardi, novi župnik župe sv. Josipa - Banfica i povjerenik za pastoral osoba s invaliditetom i njihovih obitelji. U jednostavnoj i nadahnutoj propovijedi, vlč. Šardi progovorio je o važnosti sakramenta krštenja, kao i o ulozi svakog pojedinog krštenika u životu Crkve. Kao posebno važnu službu u životu Crkve vlč. Šardi istaknuo je upravo onu ministranata, kojih se u Ludbregu okupilo preko dvije stotine.

Poslije mise, uslijedio je trenutak za predah i okrepu, a potom su ministranti u procesiji krenuli prema župnoj crkvi, gdje je kratkim nagovorom i molitvom pred relikvijom Predragocjene Krvi Kristove, zaključeno hodočašće.

Vjerujem da su svi ministranti koji su sudjelovali na ovom hodočašću osjetili ljepotu zajedništva mladih Isusovih učenika i učenica koji svoju ljubav prema Bogu i Crkvi iskazuju redovitim ministriranjem u svojim župama. Predragocjena Kristova Krv kojoj su se poklonili u Ludbregu neka u njima ojača radost i volju za ministriranje, a neka ih ohrabri da se, ako u srcu prepoznaju Gospodinov glas koji ih zove u svećeništvo ili redovništvo, spremno i radosno odazovu na taj poziv.

Više fotografija u galeriji!Raspored misa
PON - 7.30
UTO - 7.30
SRI - 7.30 (u kapelici od mjeseca lipnja do listopada)
ČET - 7.30
PET - 7.30
SUB - 17.00 (zimsko) 19.00 (ljetno)
NED - 7.30, 9.30, 11.00
Kroz advent svete mise u 6.00 osim subote.
U mjesecu svibnju svete mise kroz tjedan su u 19.00; u 18.25 počinje svibanjska pobožnost!
Križni put kroz korizmu: petkom u 17.00 i nedjeljom u 15.00
Radno vrijeme Župne javne knjižnice:
Ponedjeljak - Petak: od 17.00 - 19.00 Nedjeljom i blagdanima Knjižnica ne radi!