Trenutno ste na :: Početna > Novosti > Hodočašće po Gospićko-senjskoj biskupiji

Hodočašće po Gospićko-senjskoj biskupiji

10.04.

2010.

Hodočašće po Gospićko-senjskoj biskupiji

U četvrtak, 8. travnja 2010., članovi našeg Župnog caritasa, pjevačice, svirači i čitači bili su nagrađeni jednodnevnim izletom, ali i hodočašćem za svoj rad u župnoj zajednici. Ukrcali smo se u autobus, koji je financirala naša Općina, i molitvom započeli naše hodočašće. Krenuvši rano ujutro, zaputili smo se prema Velebitu, točnije svetištu Majke Božje od Krasna. U tom smo svetištu slavili svetu misu sa župnikom Josipom Hadrovićem i našim Trnovčancem, a sada župnim vikarom u Ludbregu, Tihomirom Kosecom. Nakon mise prema vlastitoj želji zaputili smo se postajama križnog puta.
 
 
Nakon ručka, kojim su nas počastili gđa Milica Benčić i župnik, krenuli smo putem Gospića. Posjetili smo zgradu Biskupijskog caritasa u kojem su nas na dočakali ravnatelj, tajnica, sam biskup gospićko-senjski mons. Mile Bogović i kosinjski župnik Ivan Hodak. On je župnik obitelji Pintar kojemu je naša župa pomogla zbog štete nastale poplavom.
 
 
Razgledavši gospićku katedralu i pomolivši se u njoj krenuli smo dalje. Posjetili smo Smiljan, mjesto gdje je rođen Nikola Tesla.
 
 Prije odlaska kući, prošli smo mjestom Udbina. Tamo smo pogledali Crkvu hrvatskih mučenika u izgradnji koja će biti završena tijekom ove godine i podignuta je svim Hrvatima, znanima i neznanima,  koji su svoj život dali za Boga, bližnjega ili domovinu. Kući smo se vratili s molitvom i pjesmom s razmišljanjima na sljedeće hodočašće.
 Raspored misa
PON - 7.30
UTO - 7.30
SRI - 7.30 (u kapelici od mjeseca lipnja do listopada)
ČET - 7.30
PET - 7.30
SUB - 17.00 (zimsko) 19.00 (ljetno)
NED - 7.30, 9.30, 11.00
Kroz advent svete mise u 6.00 osim subote.
U mjesecu svibnju svete mise kroz tjedan su u 19.00; u 18.25 počinje svibanjska pobožnost!
Križni put kroz korizmu: petkom u 17.00 i nedjeljom u 15.00
Radno vrijeme Župne javne knjižnice:
Ponedjeljak - Petak: od 17.00 - 19.00 Nedjeljom i blagdanima Knjižnica ne radi!