Trenutno ste na :: Početna > Petrovo 2022. > Hodočašće u Međugorje 2022.

Hodočašće u Međugorje 2022.

28.08.

2022.

 

   Poslije nekoliko godina pauze, naša župa ponovno je hodočastila u Međugorje. Na hodočašće smo krenuli u petak, 26. kolovoza poslije večernje svete mise. Uz većinu župljana župe Trnovec, pridružilo nam se i nekoliko župljana iz okolnih župa, a posebnu radost na ovom hodočašću činilo nam je i društvo našeg dugogodišnjeg župnika vlč. Josipa Hadrovića. Na odredište smo stigli u ranim jutarnjim satima subote i odmah po dolasku uputili smo se na brdo Križevac, gdje smo, uspinjući se, molili pobožnost križnog puta. Putem su nam se priključili i župljani župe Višnjica. Odmah po silasku s Križevca, pohodili smo i Podbrdo, mjesto gdje se po svjedočanstvu šestero vidjelaca najprije ukazala Blažena Djevica Marija - Kraljica Mira. Nakon zajedničke molitve krunice putem, na samom vrhu Brda Ukazanja, kod Gospinog kipa, svatko je proveo vrijeme u osobnoj molitvi u šutnji. Po silasku s Podbrda, uslijedila je zaslužena okrepa i odmor. U predvečerje smo se priključili zajedničkom hodočasničkom programu: u 18:00 sati započela je molitva krunice, istovremeno su hodočasnici mogli pristupiti sakramentu svete ispovijedi, u 19:00 sati bila je sveta misa, a u 20:00 sati euharistijsko klanjanje u crkvi na otvorenom iza crkve sv. Jakova.

    U nedjelju ujutro u 7:00 sati u crkvi sv. Jakova slavili smo svetu misu, a nakon toga krenuli prema Makarskoj, gdje smo, po dolasku, imali slobodno vrijeme za kupanje, razgledavanje i okrepu. Krenuvši iz Makarske prema Trnovcu, kratko smo se zaustavili u još jednom svetištu-biseru naše drage domovine Hrvatske - Vepricu. Nakon toga, krenuli smo dalje na dalek put koji nam je, zbog vesele atmosfere u autobusu, brzo prošao.

   Dragom Bogu zahvaljujemo što je, po Isusovim riječima, i nama Mariju dao za Majku. Njoj se molimo, njoj rado hodočastimo, a ona nas zagovara svojim majčinskim zagovorom. Uz brojne zahvale koje smo izrekli Majci Božjoj, ali i obećanje da ćemo, kad se vratimo doma "biti bolji neg' smo bili", čvrsto se nadamo u ispunjenje naših iskrenih molitava koje smo uputili Bogu, moleći Gospin zagovor.

Kraljice Mira - moli za nas!

Više fotografija u Galeriji slika! Raspored misa
PON - 7.30
UTO - 7.30
SRI - 7.30 (u kapelici od mjeseca lipnja do kraja rujna)
ČET - 7.30
PET - 7.30
SUB - 17.00 (zimsko) 19.00 (ljetno)
NED - 7.30, 9.30, 11.00
Kroz advent svete mise su u 6:00 osim subote.
U mjesecu svibnju svete mise kroz tjedan su u 19:00; u 18:25 počinje svibanjska pobožnost.
U mjesecu listopadu svete mise kroz tjedan su u 18:00 sati; u 17:25 sati počinje listopadska pobožnost.
Križni put kroz korizmu: petkom u 17.00 i nedjeljom u 15.00
Radno vrijeme Župne javne knjižnice:
Ponedjeljak - Petak: od 17.00 - 19.00 Nedjeljom i blagdanima Knjižnica ne radi!