Trenutno ste na :: Početna > Novosti > Izlet na Veternicu

Izlet na Veternicu

05.07.

2012.

 

 U srijedu, 27. lipnja, dječji župni zbor, ministranti, župni animatori i čitači naše župe, predvođeni župnikom vlč. Josipom Hadrovićem, vjeroučiteljicom Ljiljanom Mišak i voditeljem zbora Markom Domiterom, proveli su dan u duhovno-rekreativnom programu u Duhovnom centru Varaždinske biskupije na Veternici.
Kao domaćin, voditelj Duhovnog centra vlč. Damjan Koren, upoznao je mlade s tijekom zahtjevne obnove koja se morala suočiti s posljedicama devastacije toga vrijednoga hrvatskoga kulturnog dobra u doba komunističkog režima, o duhovnim programima i susretima te o uključenosti mladih u obnovi Centra.
Nakon kratkog upoznavanja s Centrom, župni animator Marko je u prijepodnevnim satima sve sudionike uveo u radionicu „Crkva“. Prvi i drugi razredi upoznali su svoje obitelji kao temeljne zajednice Crkve, dok su ostali kroz edukativno-zabavnu igru upoznali našu Varaždinsku biskupiju. Vrhunac dana bila je sveta misa, koju je predslavio naš župnik vlč. Josip Hadrović u koncelebraciji s vlč. Damjanom Korenom, koji je u vrlo zanimljivoj propovijedi djecu i mlade potaknuo na poslušnost i pomaganje roditeljima - jer to su plodovi po kojima će nas drugi prepoznati da smo Kristovi. Mladi su lijepim pjevanjem pridonijeli svečanom misnom slavlju.
Zajedničkim ručkom završio je prijepodnevni program, a poslijepodnevne trenutke djeca i mladi proveli su u slobodnoj igri do povratka kućama. Ovo je bila mala duhovna obnova za našu djecu kao nagrada za njihov trud i ustrajnost u sudjelovanju u životu naše župne zajednice.

Više fotografija u Galeriji slika!Raspored misa
PON - 7.30
UTO - 7.30
SRI - 7.30 (u kapelici od mjeseca lipnja do listopada)
ČET - 7.30
PET - 7.30
SUB - 17.00 (zimsko) 19.00 (ljetno)
NED - 7.30, 9.30, 11.00
Kroz advent svete mise u 6.00 osim subote.
U mjesecu svibnju svete mise kroz tjedan su u 19.00; u 18.25 počinje svibanjska pobožnost!
Križni put kroz korizmu: petkom u 17.00 i nedjeljom u 15.00
Radno vrijeme Župne javne knjižnice:
Ponedjeljak - Petak: od 17.00 - 19.00 Nedjeljom i blagdanima Knjižnica ne radi!