Trenutno ste na :: Početna > Novosti > Krštenje petog djeteta u obitelji Smodek

Krštenje petog djeteta u obitelji Smodek

12.10.

2012.

 

 

U subotu, 6. listopada Varaždinski biskup mons. Josip Mrzljak krstio je Benjamina Smodeka, peto dijete u obitelji Mire i Štefice Smodek, tijekom misnoga slavlja koje je predvodio u našoj župnoj crkvi.
Biskupa je na početku pozdravio župnik vlč. Josip Hadrović čestitavši roditeljima što su prihvatili peto dijete u svoju obitelj, danas kada su obitelji s više djece prava rijetkost. Ovaj obred krštenja prigoda je svima nama da se sjetimo svoga krštenja i tako na neki način obnovimo i učvrstimo svoju krsnu vjeru i zamolimo Boga da nas ojača i učvrsti, poručio je nazočnima biskup Mrzljak. U homiliji biskup je rekao da krštenje nije samo obred već je to početak novoga života. Osnovna zadaća roditelja je da dijete uvode u vjeru te da ga uče ono što nam je Isus ostavio u baštinu. Krštenje je prihvaćanje da živimo po Kristovim riječima, poručio je roditeljima varaždinski biskup.


Čestitamo malom Benjaminu i želimo da zajedno sa svojom braćom i sestrama: Klarisom, Josipom, Ana Marijom i Mihaelom napreduje u vjeri i ljubavi prema Bogu i bližnjemu koju im usađuju njihovi vrijedni roditelji. Dao Gospodin da bi bilo više ovakvih slavlja u našoj župi!Raspored misa
PON - 7.30
UTO - 7.30
SRI - 7.30 (u kapelici od mjeseca lipnja do listopada)
ČET - 7.30
PET - 7.30
SUB - 17.00 (zimsko) 19.00 (ljetno)
NED - 7.30, 9.30, 11.00
Kroz advent svete mise u 6.00 osim subote.
U mjesecu svibnju svete mise kroz tjedan su u 19.00; u 18.25 počinje svibanjska pobožnost!
Križni put kroz korizmu: petkom u 17.00 i nedjeljom u 15.00
Radno vrijeme Župne javne knjižnice:
Ponedjeljak - Petak: od 17.00 - 19.00 Nedjeljom i blagdanima Knjižnica ne radi!