Trenutno ste na :: Početna > Novosti > Ljeto u župi 2014.

Ljeto u župi 2014.

01.08.

2014.

 

 Kao što svake godine održavamo radionice i igre za djecu pod nazivom "Ljeto u župi", tako smo i ove godine organizirali dvodnevni program za osnovnoškolce. Na susretu je sudjelovalo osamdesetak djece. Glavna tema prvog dana susreta, 30. srpnja, bila je Marija - Isusova i naša majka, budući da se bliži blagdan Majke Božje Snježne. Tog su se dana animatori prerušili u neke likove kako bi lakše djeci ispričali priče. Nakon što je Marko susret započeo molitvom, pred djecom se pojavila Marijina rođakinja Elizabeta (Aleksandra) te je djeci predstavila Marijin život.

Nakon toga djeca su rotacijski prošla četiri punkta koja su predstavljala određeno svetište. Tako je Bernardica (Božica Tuđan) djecu upoznala s Lourdesom i naučila ih lijepu pjesmicu Sred te se pećine, hodočasnica na Mariju Bistricu (Romana Težački) ispričala im je sve o svetištu i kipu Majke Božje Bistričke, domorodac Juan Diego (Domagoj) je na komičan način predstavio Gospu od Guadalupe te ih plesom odveo na put oko Meksika, a legendu o Gospi Snježnoj i našu oltarnu sliku objasnila je Rimljanka (vjeroučiteljica Ljiljana). Nakon što su sve naučili slijedio je kviz znanja na kojem su pokazali da su jako dobro slušali i sve zapamtili.Male olimpijske igre, bio je naziv drugog dana. Ovdje su se djeca okušala u brojnim igrama kao što su: alka, križić-kružić, voliš li svog susjeda, ples oko stolaca, potezanje užeta, skakanje u vrećama, te neke štafetne igre. Nakon toga slijedila je mala okrjepa, a potom nezaobilazna igra „poštar.“ Kad su sve kuverte bile pune, skupili smo se, zahvalili smo Bogu na ova dva divna dana koja smo proveli u zajedništvu, učeći i igrajući se. Potom smo uzeli lopte i nastavili naše igre bez granica vani na nogometu, graničaru i odbojci.

Susret su pripremili Marko Domiter i Aleksandra Hrman uz pomoć članova zajednice mladih. Animatori i mladi koji su pripomogli i sudjelovali u ovom susretu su: vjeroučiteljica Ljiljana, orguljašica Božica Tuđan, učiteljica razredne nastave Romana Težački, Marta Hrman, Monika Domiter, Domagoj Obadić i Marta Ptiček. Zahvaljujemo se i našem župniku Josipu Hadroviću na velikoj pomoći, dobroj volji i sponzorstvu.Raspored misa
PON - 7.30
UTO - 7.30
SRI - 7.30 (u kapelici od mjeseca lipnja do listopada)
ČET - 7.30
PET - 7.30
SUB - 17.00 (zimsko) 19.00 (ljetno)
NED - 7.30, 9.30, 11.00
Kroz advent svete mise u 6.00 osim subote.
U mjesecu svibnju svete mise kroz tjedan su u 19.00; u 18.25 počinje svibanjska pobožnost!
Križni put kroz korizmu: petkom u 17.00 i nedjeljom u 15.00
Radno vrijeme Župne javne knjižnice:
Ponedjeljak - Petak: od 17.00 - 19.00 Nedjeljom i blagdanima Knjižnica ne radi!