Trenutno ste na :: Početna > Novosti > Ljeto u župi

Ljeto u župi

17.08.

2010.

Ljeto u župi

Na inicijativu našeg animatora mladih Marka Domitera organizirali smo u srijedu i četvrtak, 25. i 26. kolovoza, dvodnevno druženje i igre za naše osnovnoškolce pod nazivom „Ljeto u župi“. Budući da se približava početak nove školske godine, htjeli smo okupiti vjeroučenike od 1. do 8. razreda kako bi se kroz molitvu, pjesmu, rad u radionicama, druženje i igru duhovno obogatili, obnovili i razveselili.
 
 
Čitav dvodnevni program osmislio je naš Marko. Poticaj za taj angažman u župi bila je sedmodnevna specijalizacija za župne animatore u Baškim Oštarijama na kojoj je on sudjelovao u sedmom mjesecu ove godine. U realizaciji programa sudjelovali su vjeroučiteljice Melanija i Ljiljana, orguljašica Božica i članovi Zajednice mladih Ivana i Josip.
 

Prvoga dana okupilo se šezdesetak djece. Program je započeo molitvom i pjesmom u crkvi. Nakon toga Marko je sve prisutne pozdravio i najavio program. Slijedilo je upoznavanje u igri „Najbolji svjetski sendvič“ te radionica „Pod istim krovom“ u kojoj su djeca razgovarala o životu u svojim obiteljima. Drugi dio susreta bio je rezerviran za igre koje su bile podijeljene po punktovima: Vodeni i novinski punkt, balonijada i igre sa stolicama. Susret je završio molitvom i pjesmom u crkvi.
 
 

Potaknuti pozitivnim dojmovima sudionika prvoga dana, drugog je dana sudjelovalo preko 80 djece.  Nakon molitve i pjesme u crkvi započela je radionica „Priča o Isusu“ u kojoj su se animatori kostimirali u različite biblijske likove i preko njih djecu upoznali s Isusom. To su bili: Petar apostol (Marko), Ivan evanđelist (Josip), Blažena Djevica Marija (Ivana), Marija Magdalena (Božica) i Elizabeta (Ljiljana).
 
 
 
 
 
Sve, što su doznali od Isusovih prijatelja, vjeroučenici su imali priliku pokazati u kvizu koji je bio završetak radionice. Svi su pokazali izvrsno znanje jer su na sva pitanja točno odgovorili. Nakon odmora, u kojem su se djeca okrijepila grickalicama i sokovima, slijedila je vrlo dinamična i zabavna igra „Poštar“. Sva su djeca bila oduševljena radionicama i igrama te sa željama za ponovnim susretima radosno su otišla svojim kućama.
 

Ako je netko zainteresiran za materijale, neka se javi našem animatoru Marku. (zupnilistic.trnovec@gmail.com)Raspored misa
PON - 7.30
UTO - 7.30
SRI - 7.30 (u kapelici od mjeseca lipnja do listopada)
ČET - 7.30
PET - 7.30
SUB - 17.00 (zimsko) 19.00 (ljetno)
NED - 7.30, 9.30, 11.00
Kroz advent svete mise u 6.00 osim subote.
U mjesecu svibnju svete mise kroz tjedan su u 19.00; u 18.25 počinje svibanjska pobožnost!
Križni put kroz korizmu: petkom u 17.00 i nedjeljom u 15.00
Radno vrijeme Župne javne knjižnice:
Ponedjeljak - Petak: od 17.00 - 19.00 Nedjeljom i blagdanima Knjižnica ne radi!