Trenutno ste na :: Početna > Novosti > Međužupanijsko - Biskupijsko natjecanje iz vjeronauka

Međužupanijsko natjecanje iz vjeronauka

08.03.

2019.

 

 U ponedjeljak, 4. ožujka 2019. godine, u našoj Osnovnoj školi Trnovec održano je Međužupanijsko natjecanje iz vjeronauka tzv. Vjeronaučna olimpijada na temu „Svjedoci Radosne vijesti u hrvatskom narodu“. Natjecanje je otvorio varaždinski biskup mons. Josip Mrzljak, a svečanosti otvorenja nazočili su i vlč. Marko Domiter, tajnik biskupa, župnik Josip Hadrović i g. Vladimir Cesar, tajnik Katehetskog ureda Varaždin, mentori i članovi Povjerenstva za Vjeronaučnu olimpijadu.
Susret je započeo himnom Republike Hrvatske. Molitveni početak predvodio je župnik Josip Hadrović i učenici domaće ekipe zajedno sa svojom vjeroučiteljicom.

Pozdravne riječi sudionicima najprije je uputila ravnateljica OŠ Trnovec Radmila Sačić. Ona je uz riječ dobrodošlice pročitala iz Spomenice škole dio u kojem se govori kako je našu školu posjetio blaženi Alojzije Stepinac dva puta. Prvi puta 1936.g. kad je nazočio ispitu iz vjeronauka i 1945. g. prilikom podjele sakramenta Sv. Potvrde u župi Bartolovec.
Varaždinski biskup mons. Josip Mrzljak spomenuo je važnost teme te da su sveci i blaženici isto bili obični ljudi poput svih nas. Igrali se, išli u školu, ali su za života činili važna i dobra djela. Zato je bitno da se kroz život ide uzdignute glave, te da nam sveci i blaženici budu primjer i uzor u našem svakodnevnom životu.
Samo natjecanje se sastojalo od tri dijela: pismenog ispita, tombole i tzv. „milijunaka“ kojem je pristupilo pet najboljih ekipa nakon pismenog ispita i tombole. Na završni dio plasiralo se 5 najboljih ekipa: OŠ „Vladimir Nazor“ Sveti Ilija, OŠ Trnovec, OŠ "Gustav Krklec" Maruševec, OŠ Koprivnički Ivanec, i OŠ Donja Dubrava.
Ekipa OŠ Trnovec u sastavu: Emanuel Balentović, 8.b, Tijana Krišto, 7.a, Lina Kukec, 7.a, te Luka Jerešić, 5.b, pod vodstvom mentorice Ljiljane Mišak, osvojila je izvrsno drugo mjesto dok je prvo mjesto, za pola boda više, osvojila ekipa OŠ „Vladimir Nazor“ iz Svetog Ilije pod vodstvom mentorice s. Leopolde Kefelja.


Unatoč drugom mjestu, ekipa naše Osnovne škole plasirala se na Državno natjecanje po načelu izvrsnosti. Naime, pet najboljih ekipa po broju osvojenih bodova iz cijele Države također će sudjelovati na Državnom natjecanju iz vjeronauka koje će se ove godine održati u Osijeku i Đakovu od 3. do 5. travnja.
Od srca im čestitamo i želimo puno uspjeha i Božjega blagoslova na Državnom natjecanju!
Svim članovima ekipa uručene su prigodne uspomene od domaćina OŠ Trnovec, te priznanja i kemijske olovke od Varaždinske biskupije te Katehetskog ureda.Raspored misa
PON - 7.30
UTO - 7.30
SRI - 7.30 (u kapelici od mjeseca lipnja do listopada)
ČET - 7.30
PET - 7.30
SUB - 17.00 (zimsko) 19.00 (ljetno)
NED - 7.30, 9.30, 11.00
Kroz advent svete mise u 6.00 osim subote.
U mjesecu svibnju svete mise kroz tjedan su u 19.00; u 18.25 počinje svibanjska pobožnost!
Križni put kroz korizmu: petkom u 17.00 i nedjeljom u 15.00
Radno vrijeme Župne javne knjižnice:
Ponedjeljak - Petak: od 17.00 - 19.00 Nedjeljom i blagdanima Knjižnica ne radi!