Trenutno ste na :: Početna > Petrovo 2022. > Ministranti na hodočašću u Ludbregu

Ministranti na hodočašću u Ludbrege

01.09.

2022.

 

    Prve nedjelje mjeseca rujna u Ludbregu se slavi veliko proštenje Predragocjene Krvi Kristove. U tjednu koji prethodi velikom slavlju Svete Nedjelje, u Ludbregu se već okupljaju brojni hodočasnici, a četvrtak uoči Svete Nedjelje već tradicionalno je rezerviran za hodočašće ministranata.

   Usprkos kiši koja je tog jutra padala, u ludbreškoj župnoj crkvi okupilo se preko 300 ministranata i 30-ak animatora, predvođenih svojim župnicima, kapelanima, vjeroučiteljima i roditeljima.

   Po dolasku u župnu crkvu, ministranti su podijeljeni po grupama te su, pod vodstvom animatora, razmišljali o sakramentu sv. ispovijedi. Po završetku rada u skupinama, svi okupljeni imali su priliku pomiriti se s Bogom upravo u sakramentu ispovijedi, a nakon toga uslijedila je sveta misa koju je predvodio vlč. Rafael Mikec, župnik u Kamenici.

   Poslije mise, mladi hodočasnici imali su priliku za okrepu i odmor, a hodočasnički program završio je kratkim nagovorom vlč. Siniše Dudašeka, povjerenika za Pastoral duhovnih zvanja u Varaždinskoj biskupiji i župnika u Sračincu, koji je predvodio i molitvu za nova duhovna zvanja.

   Dok zahvaljujemo svima koji su se uključili u organizaciju ovog hodočašća, u nadi da će ovaj susret ohrabriti naše ministrante, dragom Bogu preporučujemo sve one koji će ove godine u župama diljem naše biskupije postati poslužitelji oltara Gospodnjeg!

   Sveti Tarzicije i Dominiče, molite za nas!

---------------------------------------------------------------------------------

Više fotografija i osvrt na hodočašće: https://www.biskupija-varazdinska.hr/vijesti/ministranti-varazdinske-biskupije-hodocastili-u-ludbreg-u-sklopu-ludbreskih-dana-svete-nedjelje/42398Raspored misa
PON - 7.30
UTO - 7.30
SRI - 7.30 (u kapelici od mjeseca lipnja do listopada)
ČET - 7.30
PET - 7.30
SUB - 17.00 (zimsko) 19.00 (ljetno)
NED - 7.30, 9.30, 11.00
Kroz advent svete mise u 6.00 osim subote.
U mjesecu svibnju svete mise kroz tjedan su u 19.00; u 18.25 počinje svibanjska pobožnost!
Križni put kroz korizmu: petkom u 17.00 i nedjeljom u 15.00
Radno vrijeme Župne javne knjižnice:
Ponedjeljak - Petak: od 17.00 - 19.00 Nedjeljom i blagdanima Knjižnica ne radi!