Trenutno ste na :: Početna > Novosti > Misijska nedjelja

Misijska nedjelja

18.10.

2010.

Misijska nedjelja

 
Ove godine smo posebno svečano proslavili misijsku nedjelju. Gost na svetoj misi u 11 sati nam je bio velečasni Alexandre Adjimon Djivoedo, svećenik rodom iz srednjoafričke države Benin. U toj zemlji 18 punih godina je djelovao kao misionar naš svećenik, velečasni Antun Štefan. Kao plod njegovog misionarskog rada bilo je i mnogo svećeničkih i redovničkih zvanja iz župe Adjarra u kojoj je vlč. Štefan djelovao. Jedno od tih duhovnih zvanja je i vlč. Alexandre Adjimon Djivoedo, ili kako ga mi jednostavno zovemo Saša.
 

U Hrvatsku je došao 2004. godine nakon prve godine teologije koju je završio u svojoj biskupiji u Africi, u Porta-Novu. U Zagrebu je nastavio studij filozofije i teologije koji je uspješno završio prošle godine, kada je u varaždinskoj katedrali bio zaređen za đakona.
Ove godine, na blagdan Velike Gospe, u svojoj biskupiji Pora-Novo u Beninu je zaređen za svećenika. Idućeg dana je imao Mladu misu u rodnoj župi Adjarra. Njegov ga biskup ponovo šalje u Hrvatsku, u našu Varaždinsku biskupiju gdje preuzima službu kapelana u župi Prelog.
 

Radosni smo da nam je vlč. Saša mogao progovoriti o svom svećeničkom pozivu i radu. Naši su misionari djelovali u njegovoj domovini, a sada on uzvraća i radosnu vijest Isusova evanđelja naviješta na ovim našim prostorima.
 

Na kraju svete mise vlč. Saša nam je prikazao kratki film o svojem svećeničkom ređenju i mladoj misi. Na taj smo način barem malo mogli doživjeti kulturu i život ljudi njegove daleke domovine.
Zahvaljujemo vlč. Saši na svjedočenju njegove proživljene osobne vjere i na susretu s našom župnom zajednicom, posebno s djecom i mladima koji su ga s posebnim užitkom gledali i slušali. Želimo mu puno Božjeg blagoslova u pastoralnom radu.
 Raspored misa
PON - 7.30
UTO - 7.30
SRI - 7.30 (u kapelici od mjeseca lipnja do listopada)
ČET - 7.30
PET - 7.30
SUB - 17.00 (zimsko) 19.00 (ljetno)
NED - 7.30, 9.30, 11.00
Kroz advent svete mise u 6.00 osim subote.
U mjesecu svibnju svete mise kroz tjedan su u 19.00; u 18.25 počinje svibanjska pobožnost!
Križni put kroz korizmu: petkom u 17.00 i nedjeljom u 15.00
Radno vrijeme Župne javne knjižnice:
Ponedjeljak - Petak: od 17.00 - 19.00 Nedjeljom i blagdanima Knjižnica ne radi!