Trenutno ste na :: Početna > Novosti > Naši mladi primili sakrament svete potvrde

Naši mladi primili sakrament svete potvrde

17.05.

2010.

Naši mladi primili sakrament svete potvrde

U subotu, 15. svibnja, naši „osmaši“ su primili sakrament svete potvrde. Njih 41 marljivo su se pripremali tokom čitave školske godine za primanje ovog sakramenta kršćanske zrelosti. Samoj podjeli prethodio je susret koji je bio u četvrtak, 13. svibnja, a na kojem su oni pokazali svoje znanje i svoju spremnost da prime darove Duha Svetoga. Susretu je nazočio kancelar naše varaždinske biskupije, mons. Antun Perčić koji je ujedno, kao Biskupov izaslanik, bio i djelitelj svete potvrde.

Na samoj svečanosti podjele ovog sakramenta u ime svih krizmanika, mons. Perčića je pozdravila krizmanica Lara Pokos, a prigodni poklon mu je predao Matej Javorski. Uz mons. Perčića i domaćeg župnika Josipa Hadrovića, svetu misu su suslavili vlč. Petar Golub i fra Branimir Kosec.

Na misi je pjevao Dječji zbor pod vodstvom vjeroučiteljice Ljiljane Mišak, uz orguljašku pratnju Marka Domitera i gitarista Ante Mlakara i Dominika Vugrineca. Na kraju ovog slavlja buketima cvijeća firmanici su se zahvalili župniku, vjeroučiteljicama i svojim razrednicama. Kao uspomenu na ovaj veliki i svečani dan svaki je firmanik dobio unikatnu sliku na kojoj je motiv Marije i Duha Svetoga.

Svim firmanicima čestitamo na ovom sakramentu koji su primili i želimo da ih Duh Sveti vodi u njihovom životu, te da uistinu budu svjedoci svoje vjere - da svoju vjeru svjedoče i žive!

Fotografije će se moći pogledati u Galeriji slika tokom ovog tjedna (od četvrtka).Raspored misa
PON - 7.30
UTO - 7.30
SRI - 7.30 (u kapelici od mjeseca lipnja do listopada)
ČET - 7.30
PET - 7.30
SUB - 17.00 (zimsko) 19.00 (ljetno)
NED - 7.30, 9.30, 11.00
Kroz advent svete mise u 6.00 osim subote.
U mjesecu svibnju svete mise kroz tjedan su u 19.00; u 18.25 počinje svibanjska pobožnost!
Križni put kroz korizmu: petkom u 17.00 i nedjeljom u 15.00
Radno vrijeme Župne javne knjižnice:
Ponedjeljak - Petak: od 17.00 - 19.00 Nedjeljom i blagdanima Knjižnica ne radi!