Trenutno ste na :: Početna > Novosti > Nedjelja Caritasa

Nedjelja Caritasa

17.12.

2012.

 

 Već od nedjelje Krista Kralja članovi našeg Župnog caritasa su počeli izrađivati adventske vijence i božićne svijeće, a djeca i mladi su bili jako marljivi u izradi božićnih čestitki. Izradili smo preko stotinu vijenaca i preko pet stotina čestitki.

Gotovo sve je i prodano. Sav prihod od te prodaje ide za potrebe caritasa. Tim novcima smo nekoliko obitelji kupili drva za zimu kao i potrebne živežne namirnice. Isto tako naši župljani donose tokom čitavog adventa živežne namirnice u Župni caritas. Također smo potaknuli djecu da se tokom čitavog adventa odriču slatkiša. Sve ćemo to podijeliti potrebnima, kojih je nažalost svakim danom sve više.


Posebno svečano smo proslavili Nedjelju caritasa. Pozvali smo sve župljane da dovezu svoje stare, nemoćne i bolesne u crkvu. Za njih smo organizirali svećenike koji su im bili na raspolaganju za svetu ispovijed. Od srca zahvaljujemo preč. Mirku Horvatiću, ravnatelju Svećeničkog doma koji je sa sobom poveo još četvoricu svećenika za ispovijedanje. On sam je predvodio i svetu misu pod kojom su mnogi, uz svetu ispovijed i pričest primili i bolesničko pomazanje.


Nakon svete mise svim bolesnicima smo pripremili prigodni domjenak. Zahvaljujemo našoj Općini na pomoći. Isto tako veliko hvala našim članicama Župnog caritasa koje su za bolesnike ispekle puno slasnih kolača. Nadamo se da smo mnogima uljepšali Božić i nadolazeće blagdane.Raspored misa
PON - 7.30
UTO - 7.30
SRI - 7.30 (u kapelici od mjeseca lipnja do listopada)
ČET - 7.30
PET - 7.30
SUB - 17.00 (zimsko) 19.00 (ljetno)
NED - 7.30, 9.30, 11.00
Kroz advent svete mise u 6.00 osim subote.
U mjesecu svibnju svete mise kroz tjedan su u 19.00; u 18.25 počinje svibanjska pobožnost!
Križni put kroz korizmu: petkom u 17.00 i nedjeljom u 15.00
Radno vrijeme Župne javne knjižnice:
Ponedjeljak - Petak: od 17.00 - 19.00 Nedjeljom i blagdanima Knjižnica ne radi!