Trenutno ste na :: Početna > Novosti > Održan prvi sastanak članova Župnog caritasa

Održan prvi sastanak članova Župnog caritasa

31.03.

2009.

 
  Na prvom sastanku svih članova Caritasa župe Trnovec, koji je održan 30.3.2009. donesen je Statut i izabrano je vodstvo našeg Župnog Caritasa. Do sada se prijavilo 25 aktivnih članova Župnog Caritasa. Izbor tajništva je sljedeći:
   Predsjednik - župnik Josip Hadrović
   Tajnik (voditelj) -vjeroučiteljica, Ljiljana Mišak
   Zamjenik tajnika – gospođa Sanja Javorski
   Blagajnik – gospođa Nadica Vugrinec
Svi članovi Tajništva su izabrani jednoglasno.
   Na ovom sastanku su dogovorene i neke konkretne aktivnosti. U Velikom tjednu članovi Župnog caritasa će posjetiti starije osobe koje žive same i donijet će im kolače. Tim osobama je potreban netko tko će barem malo s njima popričati. Njima nisu toliko potrebni darovi - oni čeznu za razgovorom i društvom. To će im naši članovi i pružiti. Dogovoreno je da na Veliki utorak u 18.00 sati svi koji god mogu donesu kolače u pastoralni centar gdje će se oni posložiti u kutije. Višak kolača odnijet će se u Biskupijski caritas. Ovim putem pozivamo sve koji mogu neka donesu suhe kolače.
   Dogovorene su i aktivnosti tokom čitave godine - prikupljanje namirnica u prostorijama naše župe tokom čitave godine (organizirat će se dežurstva), intenzivnije skupljanje namirnica u adventu, izrada božićnih čestitki i drugih ručnih radova koji će se prodavati a sav će prihod ići za potrebe Caritasa.
   Dogovorena je i akcija prodaje svjećica - lampaša na Veliku subotu prije Vazmenog bdijenja. Budući da u crkvi ne smijemo paliti obićne svijeće kako ne bi uništili kameni pod, svatko tko želi imati svijeću moći će je nabaviti na ulazu u crkvu. Sav prihod od te prodaje opet će ići za potrebe Caritasa.
   Predloženo je da se tokom godine posjete Domovi za starije i nemoćne osobe u Trnovcu i Jalžabetu. Također je predloženo da će se organizirati misa za bolesnike s podjelom bolesničkog pomazanja. Nadam se da će se sve ove, kao i mnoge druge akcije ostvariti pod motom: "Sve što ste učinili jednome od ove moje najmanje braće, meni ste učinili!"Raspored misa
PON - 7.30
UTO - 7.30
SRI - 7.30 (u kapelici od mjeseca lipnja do listopada)
ČET - 7.30
PET - 7.30
SUB - 17.00 (zimsko) 19.00 (ljetno)
NED - 7.30, 9.30, 11.00
Kroz advent svete mise u 6.00 osim subote.
U mjesecu svibnju svete mise kroz tjedan su u 19.00; u 18.25 počinje svibanjska pobožnost!
Križni put kroz korizmu: petkom u 17.00 i nedjeljom u 15.00
Radno vrijeme Župne javne knjižnice:
Ponedjeljak - Petak: od 17.00 - 19.00 Nedjeljom i blagdanima Knjižnica ne radi!