Trenutno ste na :: Početna > Petrovo 2022. > Petrovo 2022.

Petrovo 2022.

03.07.

2022.

 

 

    U nedjelju 3. srpnja 2022. svečanom svetom misom u 11:00 sati kod kapelice sv. Petra na križanju Radničke i Nove ulice proslavili smo proštenje - Petrovo.

    Svetu misu predvodio je i propovijedao vlč. Petar Mlakar, duhovnik Međubiskupijskog sjemeništa na Šalati, koji svoje obiteljske korijene dijelom ima upravo u našem Trnovcu.

    U sadržajnoj homiliji, vlč. Petar lijepo je ocrtao lik svetog Petra. Šimun, sin Ivanov, postaje "Petar - Stijena" - čvrst, odlučan i snažan apostol. Šimun ne postaje "Petrom" vlastitim snagama, nego snagom Isusovih Riječi. Pouka je to i za naš duhovni život. Ne postaje se čvrstim i nepokolebljivim Isusovim učenikom ako se pouzdamo samo u svoje snage. Tu transformaciju dugujemo ponajprije osobnom susretu s Isusom - u sakramentima i molitvi. Onaj tko moli, ima snage oduprijeti se djelovanju zloga. Zato trebamo moliti i "unaprijed", za one trenutke napasti koji su neizbježni u našem životu - kako bismo se mogli oduprijeti i ostati na dobrom putu. Kao što u ljetnim vrućinama tijelo treba vodu, na isti način naš duh u "vrućinama" našeg života, u teškim i zahtjevnim situacijama treba molitvu koja krijepi naš duh i utažuje našu duhovnu žeđ, istaknuo je vlč. Petar.

    Svečanosti misnog slavlja doprinijelo je lijepo i skladno pjevanje mješovitog zbora naše župe pod uz pratnju i vodstvo našeg orguljaša Vatroslava Maltara.

    Na kraju svete mise, župni upravitelj vlč. Hrvoje izrekao je riječi zahvale, najprije dragom Bogu, a onda i ljudima zaslužnima za organizaciju ovog lijepog proštenja. Zahvalivši vlč. Petru na predvođenju misnog slavlja i izrečenoj homiliji, posebno je zahvalio obitelji Levak koja se kroz cijelu godinu brine za uređenje kapelice i za uređenje oltarnog prostora koji je bio svečano urešen za slavlje svete mise. Zahvalio je i svima onima koji su darovali za cvijeće, članovima udruge "Copacabana" koji marljivo i predano uređuju okoliš oko kapelice te Općini Trnovec na čelu s načelnicom gđom. Vericom Vitković, koja je osigurala klupe i suncobrane.

    Spomenutima, ali i svima drugima koji su se na bilo koji način uključili u organizaciju ovog proštenja, od srca hvala!

Sveti Petre, moli za nas!

Više fotografija u Galeriji slika!Raspored misa
PON - 7.30
UTO - 7.30
SRI - 7.30 (u kapelici od mjeseca lipnja do listopada)
ČET - 7.30
PET - 7.30
SUB - 17.00 (zimsko) 19.00 (ljetno)
NED - 7.30, 9.30, 11.00
Kroz advent svete mise u 6.00 osim subote.
U mjesecu svibnju svete mise kroz tjedan su u 19.00; u 18.25 počinje svibanjska pobožnost!
Križni put kroz korizmu: petkom u 17.00 i nedjeljom u 15.00
Radno vrijeme Župne javne knjižnice:
Ponedjeljak - Petak: od 17.00 - 19.00 Nedjeljom i blagdanima Knjižnica ne radi!