Trenutno ste na :: Početna > Novosti > Početak školske godine i oproštaj od Marka

Početak školske godine i oproštaj od Marka

27.09.

2012.

 

Započela je nova školska godina. Da bi nam svima bila uspješna i blagoslovljena, započeli smo je zazivom Duha Svetoga koji bdije nad svima nama i od kojeg nam dolazi svako dobro. Bilo je to u nedjelju, 9. rujna kod svete mise u 11.00 sati. Na početku svete mise župnik je pozdravio svu djecu, roditelje i nastavnike te ravnateljicu naše Osnovne škole, gospođu Radmilu Sačić. Nakon toga smo svi zajedno zapjevali himan Duhu Svetom „Dođi Duše Presveti“.


Nakon prigodne homilije učenici su na oltar prinijeli darove: svijeću, Bibliju, školsku torbu, vjeronaučne udžbenike, školski dnevnik, križ te vino i hostije. Uz svaki prikazani dar izrečena je i prigodna molitva.


Na završetku svete mise slijedila je mala svečanost - oproštaj od našega Marka Domitera koji je krenuo putem svećeništva. Naime, u ponedjeljak, 10. rujna je otišao u Zagreb, u Nadbiskupsko bogoslovno sjemenište gdje će započeti svoju šestogodišnju pripravu i studij filozofije i teologije kako bi, ako Bog da, postao svećenik.
Marko je bio dugogodišnji najbliži župnikov suradnik. Bio je ministrant, čitač, orguljaš, voditelj zajednice mladih, voditelj Dječjeg zbora i urednik Župnog listića. Njegov odlazak iz naše sredine će se sigurno jako osjetiti. No, to treba biti poticaj svima nama da ga u svim tim aktivnostima naslijedimo.

Nakon zahvale koju je Marku uputio župnik, u ime svih zboraša i ministranata zahvalila se i Marta Ptiček, a Martina Hrman mu je uručila lijepi poklon. Na kraju je i sam Marko zahvalio svima na dobroj i lijepoj suradnji te je izrazio nadu da će ga netko od mladih iz župe naslijediti u onome što je on u župi radio.

Nakon njegovih riječi uslijedio je dug i gromoglasan pljesak, a u mnogim su se očima zaiskrile i suze.


Našem Marku želimo puno strpljivosti i obilje Božjeg blagoslova na putu kojim je krenuo.Raspored misa
PON - 7.30
UTO - 7.30
SRI - 7.30 (u kapelici od mjeseca lipnja do listopada)
ČET - 7.30
PET - 7.30
SUB - 17.00 (zimsko) 19.00 (ljetno)
NED - 7.30, 9.30, 11.00
Kroz advent svete mise u 6.00 osim subote.
U mjesecu svibnju svete mise kroz tjedan su u 19.00; u 18.25 počinje svibanjska pobožnost!
Križni put kroz korizmu: petkom u 17.00 i nedjeljom u 15.00
Radno vrijeme Župne javne knjižnice:
Ponedjeljak - Petak: od 17.00 - 19.00 Nedjeljom i blagdanima Knjižnica ne radi!