Trenutno ste na :: Početna > Novosti > Polaganje prvih redovničkih zavjeta

Polaganje prvih redovničkih zavjeta

16.08.

2011.

 

 
   U nedjelju, 14. kolovoza, u samostanu sestara Služavki Maloga Isusa na Kraljevcu, sestra Marija Martina Vugrinec je položila prve redovničke zavjete. Svečano misno slavlje je predvodio zagrebački pomoćni biskup msgr. Valentin Pozaić uz koncelebraciju više svećenika, među kojima su bili kancelar varaždinske biskupije mons. Antun Perčić i župnik iz Trnovca, vlč. Josip Hadrović.


   Nakon kandidature i dvogodišnjeg novicijata u kojem je dobro preispitala svoju odluku, naša je Martina službeno postala članica reda Služavki Maloga Isusa. U svečanom obredu polaganja zavjeta čistoće, siromaštva i poslušnosti sestra M. Martina je bijeli veo zamijenila crnim te je primila službenu medaljicu Reda koju nose sve Služavke Maloga Isusa kao i Konstitucije toga Reda.


   Ovi prvi zavjeti polažu se na jednu godinu i svake se godine obnavljaju. Pete godine se polažu doživotni zavjeti i tada sestra prima službeni prsten Reda. Uz našu sestru Martinu na ovoj svečanoj svetoj misi jedna je novakinja obukla redovničko odijelo, a jedna sestra je položila doživotne zavjete.
   Jedanaest sestara je proslavilo zlatni jubilej - 50 godina od prvih zavjeta, a jedna je sestra mogla Bogu zahvaliti za čak 60 godina vjernosti Kristu i Crkvi u ovom Redu časnih sestara.
   Našoj sestri M. Martini Vugrinec od srca čestitamo na ostvarenju njezinog poziva i želimo joj puno ustrajnosti i Božjeg blagoslova na putu kojim je krenula!Raspored misa
PON - 7.30
UTO - 7.30
SRI - 7.30 (u kapelici od mjeseca lipnja do listopada)
ČET - 7.30
PET - 7.30
SUB - 17.00 (zimsko) 19.00 (ljetno)
NED - 7.30, 9.30, 11.00
Kroz advent svete mise u 6.00 osim subote.
U mjesecu svibnju svete mise kroz tjedan su u 19.00; u 18.25 počinje svibanjska pobožnost!
Križni put kroz korizmu: petkom u 17.00 i nedjeljom u 15.00
Radno vrijeme Župne javne knjižnice:
Ponedjeljak - Petak: od 17.00 - 19.00 Nedjeljom i blagdanima Knjižnica ne radi!