Trenutno ste na :: Početna > Novosti > Predstavljanje novog župnog upravitelja vlč. Hrvoja Damiša

Predstavljanje novog župnog upravitelja vlč. Hrvoja Damiša

24.08.

2020.

 

Nakon prošlotjednog oproštaja od našeg dosadašnjeg župnika vlč. Josipa Hadrovića, danas je na dvije svete mise predstavljen novi upravitelj naše župe vlč. Hrvoje Damiš.
Jutarnju svetu misu u 7:30 sati predvodio je i na njoj propovijedao novi župni upravitelj, kojeg je na kraju mise u ime župne zajednice pozdravio bogoslov naše župe Dominik Hrupek.
Posebno svečana bila je župna sveta misa u 10:00 sati koju je predvodio preč. Ivan Rak, kancelar Varaždinske biskupije. On je, poslan u ime našeg varaždinskog biskupa mons. Bože Radoša, uveo u službu novog upravitelja naše župe. Na početku svete mise, preč. Rak posebno je zahvalio dosadašnjem župniku vlč. Josipu Hadroviću na svemu učinjenome za našu župu u 22 godine predanog svećeničkog služenja. Zatim se obratio okupljenim župljanima i pozvao ih da radosno prihvate novog župnog upravitelja. Posebnost ove svete mise bila je ispovijest vjere koju je vlč. Hrvoje ispovjedio u svoje ime i u ime svojih novih župljana, a nakon toga vlč. Hrvoje je pred župljanima obnovio svoja svećenička obećanja. Na kraju svete mise, u ime svih župljana vlč. Hrvoja pozdravila je Martina Hrman.

Pozdrav vlč. Hrvoju Damišu: novom župnom upravitelju Župe Majke Božje Snježne Trnovec
Poštovani naš novi župniče! Dragi velečasni Hrvoje!
„Ovo je dan što ga učini Gospodin – kličimo i radujmo se njemu! – Danas je nedjelja – Dan Gospodnji – dan u kojem se kršćani od prvog Uskrsa okupljaju da slave Isusovu muku, smrt i uskrsnuće – sve do njegovog ponovnog dolaska. Svaka zajednica okuplja se oko Kristovog stola sa svojim pastirom da s nahrani Božjom riječju i primi Kristovo Tijelo. Danas ova župna zajednica Majke Božje Snježne po prvi put slavi nedjeljnu euharistiju s Vama, svojim novim župnikom. Vas je Gospodin poslao k nama, po odluci našeg biskupa Bože, da od danas budete naš pastir, učitelj vjere, navjestitelj radosne vijesti, čovjek, brat i prijatelj, a ponajprije svjedok Isusa Krista – Raspetoga i Uskrsloga. Zahvalni smo Bogu što nam je kroz 22 godine darovao vlč. Josipa Hadrovića, koji je počeo graditi i gradio živu zajednicu vjernika te je vodio gradnju ove prekrasne crkve i Pastoralnog centra od samih početaka pa do kraja.
Zahvaljujemo Bogu što nam šalje Vas, da nam budete Isusovo svjetlo. Raduju Vam se svi, djeca i roditelji, mladi i stari. Svi Vam žele otvoriti vrata svojih srca – za sve ono što ćete govoriti i činiti. Čuli smo o Vama samo lijepe riječi od onih kojima ste služili. Želimo da Vaš život i djelovanje u ovoj župi bude i Vama na rast u vjeri i povezanosti s Gospodinom. I na početku Vaše nove službe, na novom početku za sve nas, postavljam Vam Isusovo pitanje iz današnjeg evanđelja: „A što vi kažete, tko sam ja?“ Dragi velečasni Hrvoje, želimo od Vas učiti tko je to Isus, kako je On važan za naš život, zašto se isplati slijediti Isusa. Posljednjih godina u ovoj župi naši su se mladi odlučili slijediti Gospodina u duhovnom pozivu. Pomozite onima koje Gospodin zove da se odvaže ići za Njim. U ime svih vjernika Župe Majke Božje Snježne Trnovec izražavam radost i upućujem Vam dobrodošlicu u našu župu i naše mjesto. Neka bude blagoslovljeno Vaše služenje Gospodinu u našoj sredini! Neka Vas prati zagovor naše nebeske zaštitnice Majke Božje Snježne! Bog Vas blagoslovio i dobro nam došli!“

Zatim se svojim župljanima kratko obratio vlč. Hrvoje:
„U petak smo vaš dosadašnji župnik vlč. Josip Hadrović i moja malenkost, uz prisutnost dekana Istočnovaraždinskog dekanata preč. Stjepana Najmana, dekanatskog bilježnika vlč. Josipa Vidovića i troje naših pastoralnih vijećnika izvršili primopredaju župe. Ovom prilikom želim zahvaliti vlč. Josipu Hadroviću na velikoj pomoći oko uvođenja u novu službu. Neka ga dobri Bog nagradi za svako dobro koje je učinio vodeći ovu župu od samih njezinih početaka do danas. Tamo gdje je vlč. Josip stao, odlukom našeg varaždinskog biskupa mons. Bože Radoša, ja sam pozvan nastaviti i uz Božju pomoć voditi ovu župu dobrim smjerom kojim ju je vodio vaš dosadašnji župnik. Zahvaljujem preč. Ivanu Raku, kancelaru naše varaždinske biskupije što me u biskupovo ime uveo u novu službu, a Vas, preč. Ivane, molim da prenesete pozdrave naših župljana našem biskupu.
Zahvaljujem Martini na riječima pozdrava upućenih u ime svih vas župljana ove župe. Riječi ovog pozdrava obvezuju, ali i raduju. Bog nam je darovao ovo vrijeme da zajedno rastemo u vjeri i zajednički svjedočimo Isusa u našim životima. Ovamo sam došao služiti vam kao svećenik, a i sâm sam pozvan rasti u ljubavi prema Bogu i svojim bližnjima. Neka nas dobri Bog u vremenu koje je pred nama prati obiljem svoga blagoslova, a svima koji su do sada činili dobro u ovoj župi, neka Bog za dobro uzvrati dobrom!"

 Raspored misa
PON - 7.30
UTO - 7.30
SRI - 7.30 (u kapelici od mjeseca lipnja do listopada)
ČET - 7.30
PET - 7.30
SUB - 17.00 (zimsko) 19.00 (ljetno)
NED - 7.30, 9.30, 11.00
Kroz advent svete mise u 6.00 osim subote.
U mjesecu svibnju svete mise kroz tjedan su u 19.00; u 18.25 počinje svibanjska pobožnost!
Križni put kroz korizmu: petkom u 17.00 i nedjeljom u 15.00
Radno vrijeme Župne javne knjižnice:
Ponedjeljak - Petak: od 17.00 - 19.00 Nedjeljom i blagdanima Knjižnica ne radi!