Trenutno ste na :: Početna > Novosti > Župno klanjanje

Proba novosti

19.03.

2015.

 


Svakog dana jedna župa naše Zagrebačke metropolije ima dan klanjanja pred Presvetim oltarskim sakramentom. Tako je nakon osnutka naše župe utvrđeno da će dan klanjanja biti 17. ožujka. I ove smo godine svečano proslavili taj dan. Bio je to, kao i uvijek, milosni dan za našu župu.
Klanjanje smo započeli jutarnjom svetom misom nakon koje je bilo izloženo Presveto. Budući da su sva djeca u školi u jutarnjoj smjeni, ove smo godine odlučili da će svečana sveta misa biti u 17.oo sati kako bi na njoj mogla sudjelovati i sva školska djeca.
Prije svete mise bila je i velika korizmena ispovijed. Ispovijedalo je 14 svećenika našaeg Donjovaraždinskog dekanata. Svečanu svetu misu u 17.00 sati predslavio je mons. Zlatko Koren, župnik iz Marije Bistrice uz koncelebraciju 10-ak svećenika iz našeg dekanata. U nadahnutoj propovijedi mons. Zlatko je podsjetio na važnost crkve kao zgrade ali i na važnost Crkve kao žive zajednice koja se u toj zgradi crkvi okuplja na bogoslužju.


Naglasio je i važnost poklonstvene molitve kao važnost blagoslivljanja. Isto tako istaknuo je činjenicu da smo mi vjernici navezani jedni na druge i do punog izražaja naša vjera dolazi u zajednici – posebno kada slavimo nedjeljnu svetu misu.
N kraju nas je sve pozvao da svake večeri pokušamo napraviti kratki ispit savjesti, jer je to neizmjerno važno za naš duhovni život.
Na svetoj misi je pjevao Bogoslovski oktet pod vodstvom našega bogoslova Marka Domitera. Za još dojmljiviji glazbeni doživljaj bogoslovi su nakon popričesne molitve a capela otpjevali dvije prekrasne pjesme.Raspored misa
PON - 7.30
UTO - 7.30
SRI - 7.30 (u kapelici od mjeseca lipnja do listopada)
ČET - 7.30
PET - 7.30
SUB - 17.00 (zimsko) 19.00 (ljetno)
NED - 7.30, 9.30, 11.00
Kroz advent svete mise u 6.00 osim subote.
U mjesecu svibnju svete mise kroz tjedan su u 19.00; u 18.25 počinje svibanjska pobožnost!
Križni put kroz korizmu: petkom u 17.00 i nedjeljom u 15.00
Radno vrijeme Župne javne knjižnice:
Ponedjeljak - Petak: od 17.00 - 19.00 Nedjeljom i blagdanima Knjižnica ne radi!