Trenutno ste na :: Početna > Novosti > Promocija knjige „Kronika franjevačkog samostana u Vukovaru - Godine progonstva i povratka“

Promocija knjige „Kronika franjevačkog samostana u Vukovaru - Godine progonstva i povratka“

06.05.

2010.

Promocija knjige „Kronika franjevačkog samostana u Vukovaru - Godine progonstva i povratka“

 
U subotu, 1. svibnja 2010. nakon večernje svete mise, bila je promocija knjige: „Kronika franjevačkog samostana u Vukovaru - Godine progonstva i povratka“, autora fra Branimira Koseca i fra Ante Perkovića.
Svetu misu je predvodio i na njoj propovijedao provincijal Hrvatske franjevačke provincije sv. Ćirila i Metoda, fra Željko Železnjak, uz koncelebraciju fra Branimira Koseca i domaćeg župnika Josipa Hadrovića.

Nakon svete mise u dvorani pastoralnog centra prikazan je kratak potresni film o vukovarskom stradanju 1991. godine. Nakon toga je fra Branimir Kosec ukratko progovorio o ovoj drugoj knjizi u kojoj je opisana kronologija događaja od pada grada Vukovara, preko strašnih dana i mjeseci u srpskim logorima, o godinama progonstva izvan Vukovara, te o povratku u Vukovar nakon mirne reintegracije.

O svim događajima govorio je i provincijal, fra Željko Železnjak, ali s perspektive promatrača i svih onih koji su strepili za živote svoje subraće koji su bili zarobljeni i zatočeni u srpskim logorima. Naglasio je kako su svi poticali svoju subraću da zapišu sve ono kroz što su prošli i sve ono što su proživjeli, kako bi se to otrglo zaboravu. Jer to što se dogodilo u Vukovaru ne smije se nikada zaboraviti, naročito velika uloga koju su u tim danima imali vukovarski franjevci, bodreći i dajući nadu svima onima koji su u tim teškim danima patili.
Na kraju je domaći župnik pročitao recenziju koju je napisala lektorica ove vrijedne knjige, profesorica Vesna Karaula.
 
 

Mnogi od prisutnih su nakon ove promocije nabavili ovu vrijednu knjigu i dobili potpis i posvetu od autora fra Branimira Koseca. Za sve prisutne bio je priređen i mali domjenak.Raspored misa
PON - 7.30
UTO - 7.30
SRI - 7.30 (u kapelici od mjeseca lipnja do listopada)
ČET - 7.30
PET - 7.30
SUB - 17.00 (zimsko) 19.00 (ljetno)
NED - 7.30, 9.30, 11.00
Kroz advent svete mise u 6.00 osim subote.
U mjesecu svibnju svete mise kroz tjedan su u 19.00; u 18.25 počinje svibanjska pobožnost!
Križni put kroz korizmu: petkom u 17.00 i nedjeljom u 15.00
Radno vrijeme Župne javne knjižnice:
Ponedjeljak - Petak: od 17.00 - 19.00 Nedjeljom i blagdanima Knjižnica ne radi!