Trenutno ste na :: Početna > Novosti > Proslavili smo Prvu svetu Pričest

Proslavili smo Prvu svetu Pričest

11.05.

2009.

Proslavili smo Prvu svetu Pričest

U nedjelju, 10. svibnja 2009. godine u našoj župi je bila svečanost Prve svete Pričesti. Ove je godine bilo 47 prvopričesnika koji su se marljivo i savjesno pripremali za primanje sakramenata svete Ispovijedi i svete Pričesti.

Svečana sveta misa je započela u 10.00 sti ulaznom procesijom. Predvođeni župnikom i ministrantima, prvopričesnici su svečano ušli u crkvu. Misno slavlje je započelo prinosom pšeničnog zrnja, brašna, vode i hostija na oltar uz prigodne recitacije. Time su prvopričesnici htjeli naglasiti važnost kruha koji će u svetoj misi postati Tijelom Kristovim i koje će oni po prvi puta u životu blagovati. Kroz čitavo slavlje prvopričesnici su svojim pjesmama, recitacijama i molitvama radosno slavili Gospodina. Na kraju svečanog misnog slavlja prvopričesnici su izrazili svoju veliku zahvalnost za trud i brigu za njih svojim roditeljima, župniku, vjeroučiteljici, svojim učiteljicama Ani Sabolić i Ljiljani Rogina te ravnateljici Radmili Sačić.

Kao uspomenu na Prvu svetu Pričest svi prvopričesnici su dobili unikatnu sliku kalež s hostijom te su se svi zajedno fotografirali. Detalje svečanosti slavlja Prve svete Pričesti možete pogledati u našoj Galeriji slika.

Danas, u ponedjeljak, 11. svibnja kod večernje svete mise naši će se prvopričesnici posvetiti Presvetom Srcu Marijinu, te će kod te svet mise biti blagoslov krunica, koje će oni dobiti kao uspomenu na ovaj veliki događaj, da ih Blažena Djevica Marija – Gospa Snježna, zaštitnica naše župe, štiti i prati svojim blagoslovom.Raspored misa
PON - 7.30
UTO - 7.30
SRI - 7.30 (u kapelici od mjeseca lipnja do listopada)
ČET - 7.30
PET - 7.30
SUB - 17.00 (zimsko) 19.00 (ljetno)
NED - 7.30, 9.30, 11.00
Kroz advent svete mise u 6.00 osim subote.
U mjesecu svibnju svete mise kroz tjedan su u 19.00; u 18.25 počinje svibanjska pobožnost!
Križni put kroz korizmu: petkom u 17.00 i nedjeljom u 15.00
Radno vrijeme Župne javne knjižnice:
Ponedjeljak - Petak: od 17.00 - 19.00 Nedjeljom i blagdanima Knjižnica ne radi!