Trenutno ste na :: Početna > Novosti > Prva pričest u župi

Prva pričest u župi

23.05.

2010.

Prva pričest u župi

U nedjelju, 23. svibnja, pedesetoro djece naše župe po prvi je puta pristupilo sakramentu euharistije. Za taj sakrament oni su se dugo pripremali i u školi i u župi. Ovoj velikoj svečanosti prethodio je sakrament pomirenja kojem su kandidati za prvu pričest, njihovi roditelji i kumovi pristupili u subotu.

Vidljiva je bila trema prvopričesnika prije svete ispovijedi za koju su se oni jako dobro pripremili. Isto tako je bilo vidljivo i olakšanje i radost koju su doživjeli nakon ispovijedi.

Sama svečanost prve sete pričesti protekla je dostojanstveno i nadasve pobožno. Prvopričesnici su u procesiji ušli u crkvu. Jednom lijepom recitacijom osam prvopričesnika nas je uvelo u ovo svečano slavlje. Nakon župnikove propovijedi prvopričesnici su obnovili svoja krsna obećanja i prinijeli su misne darove: kruh, hostije, vino i vodu, grožđe, kalež, krsnu haljinicu, krsnu svijeću, Bibliju, križ, krunicu i molitvenik. Uz prinos darova izrekli su i svoje molitve.

Prije same svete pričesti četiri prvopričesnika su se recitacijom obratili Isusu. Tada su sklopljenih ruku i vidljivom velikom radošću, jedan po jedan pristupali oltaru i primali Isusa u svoje srce. To je bio vrhunac ove svečanosti - trenutak koji se pamti cijeloga života.

Nakon svete pričesti prvopričesnici su s nekoliko recitacija i pjesama zahvalili dragom Bogu na neizmjernom daru koji su primili, a isto tako i svojim roditeljima na daru života koji su im dali. Nakon zahvale koju je svima uputio župnik, prvopričesnici su se prekrasnim buketima zahvalili njemu, vjeroučiteljici, ravnateljici škole, te svojim učiteljicama.

Kao uspomenu na ovaj veliki dan prvopričesnici su dobili unikatne slike s motivom kaleža i hostije. Uz zajedničko slikanje završila je ova velika svečanost.

U ponedjeljak, 24. svibnja, kod večernje svet mise naši će se prvopričesnici posvetiti Presvetom srcu Marijinu i kao uspomenu na taj čin dobiti će lijepe bijele krunice.

Slike s prve pričesti biti će dostupne na našoj web stranici tokom ovog tjedna u Galeriji slika!Raspored misa
PON - 7.30
UTO - 7.30
SRI - 7.30 (u kapelici od mjeseca lipnja do listopada)
ČET - 7.30
PET - 7.30
SUB - 17.00 (zimsko) 19.00 (ljetno)
NED - 7.30, 9.30, 11.00
Kroz advent svete mise u 6.00 osim subote.
U mjesecu svibnju svete mise kroz tjedan su u 19.00; u 18.25 počinje svibanjska pobožnost!
Križni put kroz korizmu: petkom u 17.00 i nedjeljom u 15.00
Radno vrijeme Župne javne knjižnice:
Ponedjeljak - Petak: od 17.00 - 19.00 Nedjeljom i blagdanima Knjižnica ne radi!