Trenutno ste na :: Početna > Novosti > Radionica SSMI

Radionica SSMI

06.10.

2011.

 

 Radionica u Trnovcu

 "Imaj srce!" bilo je geslo druženja djece i mladih u župi Majke Božje Snježne u Trnovcu kod Varaždina u subotu 24. rujna. U župu su toga dana stigle sestre Služavke Maloga Isusa kako bi djeci i mladima animirale karitativnu radionicu s nakanom stvaranja vlastitih eksponata za misijsku prodajnu izložbu u Zagrebu.
Svi, veliki i mali, otvorena i spremna srca započeli smo s molitvom u župnoj crkvi. Kroz pjesmu i meditaciju promislili smo što znači imati otvoreno srce za potrebe bližnjega, kada nam srce raste, a kada se smanjuje.

Nakon molitve raspoloženje smo igrom podigli do maksimuma. Nakon igara podijelili smo se u tri podskupine pod nazivima: PAPIR, SLAVETA, SJEME i krenuli raditi pod vodstvom sestara. Svaki naziv skupine ujedno je bila ključna riječ tehnike određene radionice: papirom smo opletali srca i u srca umetali misli sl. B. Josipa Stadlera. Salvetnom tehnikom ukrašavali smo srca i poklon vrečice. Sjemenjem smo na drvenim podlogama izrađivali svoje slike. Raspoloženje u radionicama bilo je opušteno, radosno; djeca i mladi bili su vrlo otvoreni za suradnju i rezultati nisu izostali. Sve što su napravili nekako smo podijelili na dva dijela pola je ostalo za župnu prodajnu akciju a pola „eksponata“ su ponijele sestre sa sobom u Zagreb za misijsku izložbu koju postavljaju u listopadu u svojem samostanu u Novoj Vesi 55 pa dođite i vidite što smo i mi napravili.

Tekst preuzet sa web stranice Sestara Služavki Maloga Isusa. Ostale slike pogledajte u našoj - Galerija slikaRaspored misa
PON - 7.30
UTO - 7.30
SRI - 7.30 (u kapelici od mjeseca lipnja do listopada)
ČET - 7.30
PET - 7.30
SUB - 17.00 (zimsko) 19.00 (ljetno)
NED - 7.30, 9.30, 11.00
Kroz advent svete mise u 6.00 osim subote.
U mjesecu svibnju svete mise kroz tjedan su u 19.00; u 18.25 počinje svibanjska pobožnost!
Križni put kroz korizmu: petkom u 17.00 i nedjeljom u 15.00
Radno vrijeme Župne javne knjižnice:
Ponedjeljak - Petak: od 17.00 - 19.00 Nedjeljom i blagdanima Knjižnica ne radi!