Trenutno ste na :: Početna > Novosti > Sastanak Crkvenog odbora

Sastanak Crkvenog odbora

09.03.

2009.

Odluka o postavljanju klimatizacijskog sustava u crkvu

Sastanak Crkvenog odbora

Prvi ovogodišnji sastanak Crkvenog odbora sazvan je s ciljem da se donese odluka o završetku radova u našoj crkvi postavljanjem klimatizacijskog sustava. Činjenica je da je naša crkva prekrasna, da su postavljene udobne klupe, da podno grijanje savršeno radi i u zimskim mjesecima je ugodno biti u crkvi. No ponekad se osjeti nedostatak svježeg zraka, a u ljetnim mjesecima i neugodna sparina. To bi se sve moglo riješiti postavljanjem klimatizacijskog sustava koji bi u crkvu unosio svježi zrak.

Za taj sustav postavljene su cijevi ispod knaufa po zidu tako da bi se on mogao brzo i relativno jednostavno postaviti. Prema jednoj dobivenoj ponudi za taj bi sustav trebalo oko 120.000,00 kuna.

Budući da stalno slušamo o velikoj krizi koja je zahvatila gotovo cijeli svijet, pa tako i našu zemlju, a mnogi je već i u našoj sredini osjećaju na vlastitoj koži, na ovom smo sastanku raspravljali o mogućnosti i potrebi realizacije ovog projekta. Svi smo se složili da je on potreban i koristan ali da treba također uvažiti i ozbiljnost sadašnje gospodarske situacije. Stoga je odlučeno da će se krenuti u realizaciju projekta ako se skupe potrebna sredstva. Ovaj puta se sredstva ne bi odmah prikupljala na dosadašnji način – obilaženjem odbornika po kućama, nego bi se zamolili vjernici da svoje dobrovoljne priloge donesu u crkvu. Prema odazivu vjernika će se vidjeti možemo li realizirati spomenuti projekt ili ne! Sva prikupljena sredstva će se upotrijebiti isključivo u postavljanje klimatizacijskog sustava. Svima koji će dati svoj dar i doprinos za tu namjenu unaprijed od srca zahvaljujem.

Josip Hadrović, župnikRaspored misa
PON - 7.30
UTO - 7.30
SRI - 7.30 (u kapelici od mjeseca lipnja do listopada)
ČET - 7.30
PET - 7.30
SUB - 17.00 (zimsko) 19.00 (ljetno)
NED - 7.30, 9.30, 11.00
Kroz advent svete mise u 6.00 osim subote.
U mjesecu svibnju svete mise kroz tjedan su u 19.00; u 18.25 počinje svibanjska pobožnost!
Križni put kroz korizmu: petkom u 17.00 i nedjeljom u 15.00
Radno vrijeme Župne javne knjižnice:
Ponedjeljak - Petak: od 17.00 - 19.00 Nedjeljom i blagdanima Knjižnica ne radi!