Trenutno ste na :: Početna > Novosti > Slavlje sv. Potvrde i Prve Pričesti

Slavlje sv. Potvrde i Prve Pričesti

01.06.

2012.

 

 
Ove je godine, 13. svibnja, sakramentu sv. Potvrde pristupilo 58 kandidata. Sakrament kršćanske zrelosti ime je podijelio biskupov delegat, preč. Josip Koprek. Prije toga, 8. svibnja imao je s krizmanicima susret i kroz razgovor s njima vidio je da su dosta naučili o svojoj vjeri i da su sposobni primiti darove Duha Svetoga. Sami su firmanici pozdravili biskupovog delegata i uručili mu umjetničku sliku i buket cvijeća. Na kraju svečanosti zahvalili su se i župniku, vjeroučiteljicama, te svojim razrednicama i ravnateljici kao i našem orguljašu i voditelju zbora - Marku Domiteru.

Prvu svetu Pričest ove smo godine imali na blagdan Duhova, 27. svibnja. Pedesetoro prvopričesnika je dan prije pristupilo sakramentu sv. ispovijedi i tako se pripremilo za svoj prvi susret s Isusom u „živo“. Svi prvopričesnici su sudjelovali u svečanosti recitacijama, prinosom darova i pjesmama za što ih je jako lijepo uvježbala vjeroučiteljica Ljiljana.
Na kraju svečane svete mise sami su se prvopričesnici zahvalili župniku, vjeroučiteljici, svojim razrednicama i ravnateljici osnovne škole. Kao uspomenu na Prvu sv. Pričest dobili su prekrasne unikatne slike - „Kalež s hostijom“. Na Duhovski ponedjeljak svi su prvopričesnici došli na večernju svetu misu kod koje su se posvetili Bezgrešnom srcu Marijinu i na dar su dobili lijepe bijele krunice.

Više slika pogledajte u Galeriji slika!Raspored misa
PON - 7.30
UTO - 7.30
SRI - 7.30 (u kapelici od mjeseca lipnja do listopada)
ČET - 7.30
PET - 7.30
SUB - 17.00 (zimsko) 19.00 (ljetno)
NED - 7.30, 9.30, 11.00
Kroz advent svete mise u 6.00 osim subote.
U mjesecu svibnju svete mise kroz tjedan su u 19.00; u 18.25 počinje svibanjska pobožnost!
Križni put kroz korizmu: petkom u 17.00 i nedjeljom u 15.00
Radno vrijeme Župne javne knjižnice:
Ponedjeljak - Petak: od 17.00 - 19.00 Nedjeljom i blagdanima Knjižnica ne radi!