Trenutno ste na :: Početna > Novosti > Srebrni jubilej našeg župnika

Srebrni jubilej našeg župnika

25.06.

2014.

 

 

U radosti 12. nedjelje kroz godinu, u našoj smo župnoj crkvi proslavili 25 godina svećeništva našega župnika i ekonoma Varaždinske biskupije vlč. Josipa Hadrovića. 22. lipnja 2014. godine vlč. Josip predslavio je svoju srebrnu misu i tako Gospodinu Bogu zahvalio na milosti što je kroz 25 godina mogao mu služiti kao svećenik. Nakon đakonske službe na zagrebačkoj Trešnjevci, službe u Virju i Miholjancu, vlč. Josip došao je služiti u našu župnu zajednicu. Sa srebromisnikom svetu misu je suslavilo 15-ak svećenika u zajedništvu sa nekoliko stotina vjernika. Uz domaće župljane, na svetoj misi bila je prisutna obitelj i rodbina našeg slavljenika, prijatelji iz Podravine i rodne župe.
Nakon navještenog evanđelja riječ Božju je u svojoj homiliji razlomio preč. Anđelko Košćak, rektor Nadbiskupskoga bogoslovnog sjemeništa u Zagrebu. Govoreći o otajstvenosti svećeničkog služenja, naglasio je kako su svećenici prvi svjedoci Isusa Krista, no to svjedočanstvo ne zaobilazi nijednog vjernika. Svaki je pozvan biti Kristov svjedok. Istaknuo je kako svećenik ne može biti neduhovan svećenik. Na svakome se svećeniku prepoznaje živi li svoje svećeništvo s Kristom za svakog čovjeka ili svoj život oblikuje kao službenik i privatnik. Na kraju je pozvao okupljenu zajednicu na molitvu za sve svećenike da ustraju u vršenju svoje službe i svom poslanju.
Na početku svete mise župniku Josipu svoju je čestitku izrekao predstavnik ministranata Dominik Hrupek. Poslije svete pričesti bogoslov Marko Domiter župniku je uručio Papin apostolski blagoslov. U ime dječjeg zbora i svirača župniku je čestitala Lora Mlakar. U ime župne zajednice ovim je riječima gđa Snježana Levak, predstavnica župno-pastoralnog vijeća čestitala našem župniku:


Dragi naš župniče Josipe!

U radosnom ozračju Dana Gospodnjeg, okupljeni oko stola gozbe ljubavi i zajedništva, izričemo Vam čestitke što ste danas ovom svetom misnom žrtvom zahvalili Bogu za svoj srebrni jubilej i proslavili 25 godina svećeničkog služenja.
Svaka naša molitva i zahvala upućena je Gospodinu Bogu. Ponajprije stoga što Vam je uputio svoj poziv i odabrao Vas za radnika na svojoj njivi. 25 godina služili ste Bogu i ljudima molitvom, žrtvom, odricanjem, mukotrpnim radom, nesebičnim zalaganjem i donošenjem Boga svakom čovjeku u svetim sakramentima. Nakon đakonskog praktikuma na zagrebačkoj Trešnjevci, nakon služenja u Virju i Miholjancu, Božja Vas je providnost dovela u našu mladu župnu zajednicu.
Kao što piše na prvim stranicama Svetog pisma: „Zemlja bijaše pusta i prazna.“ Uistinu, tako je bilo i u našem mjestu. Mlada župa nije imala župnu crkvu, a niti župni stan. Dočekala Vas je skromna kapelica Majke Božje i otvorena srca trnovečkih župljana. Zahvaljujući Vašem požrtvovnom pastirskom vodstvu, cijela se zajednica dala u izgradnju ovog predivnog zdanja u kojem danas Vama i Bogu od srca kličemo: „Hvala!“. Danas Vam od srca zahvaljujemo što ste sve svoje snage dali da ova zajednica ima zajednički dom, gdje se može okupljati oko svoga Spasitelja na izvoru života. Hvala Vam na dosadašnjih 16 godina služenja u našoj župi. Zahvalni smo za svaku inicijativu, za svaku suradnju, svaku brigu i pomoć.
Danas zahvaljujemo dobrom Bogu i za Vaše roditelje koji su Vam podarili život i za sve koji su svoje živote utkali u Vaš život i po kojima Vas je On učinio onim što jeste. Svjesni smo da je od onih mladenačkih dana, kada ste osjetili Božji glas u svojoj duši i odgovorili na Njegov poziv, bilo potrebno proći mnoge prepreke, teškoće i borbe. Svjesni smo da istinska ljubav ne staje tek na izabranju, već se ona dalje dijeli sve više i više do potpunog darivanja. Tko želi biti Kristov, mora hoditi putem kojim je On hodio. On Vas je pozvao i odgovorivši na Njegov poziv, prije 25 godina prihvatili ste u svoj život sudbinu svoga Učitelja. On i danas, baš kao i onda „treba dlanove Vaše, Vašeg srca ražaren plamen“, da ovaj svijet bude oplemenjen životom, milošću i hrabrošću svećeničkog života. U ime župno-pastoralnog vijeća, ženskog pjevačkog zbora naše župe, u ime dragih Vam prijatelja i poznanika, još jednom čestitam Vaš jubilej i želim obilje Božjeg blagoslova i milosti u Vašem svećeničkom životu da za 25 godina možemo slaviti zlatni jubilej! Neka Vam u nasljedovanju Krista raspetoga i uskrsloga pomogne njegova i naša Majka, Blažena Djevica Marija i njezin prečisti zaručnik sveti Josip.

Živio nam naš svečaru!

Nakon župnikove zahvale svima koji su imali udjela na njegovom svećeničkom putu i organizaciji srebromisničkog slavlja, uslijedio je svečani ručak za sve svećenike, obitelj, rodbinu, pjevače, župno-pastoralne vijećnike i sve uzvanike.
Fotografije pogledajte u Galeriji slika – 25. godišnjica misništva

Čestitka župniku od Dominika Hrupeka:

Dragi naš gospodine župniče!

Pred dvadeset i pet ljeta
počeli ste službu tešku,
službu časnu i vitešku.
Niste tada još ni znali,
niti znali, niti pitali,
koliko će dugih ljeta
potrajati služba sveta.
I hoće li ona biti
križni put ili život tihi,
što u sjeni Božjeg hrama
služi Bogu i dušama?
Život ovog Božjeg sluge
kroz godine mnoge, duge,
mnogim križem kušan bio,
al' pod križem nije klonuo.
Do danas je ustrajao,
službu Božju obavljao
često posred teških muka,
na divljenje svoga puka.
Župniče naš dragi, mili,
sve što ste nam učinili,
ili za nas pretrpjeli,
za sve danas vama hvala
od velika i od mala!
Oprostite, župniče mili,
ako smo vas uvrijedili,
ili nezahvalni bili!
Ljubav Božja nek vam vrati,
Ljubav Božja nek vam plati
svaki trud i svaku muku
darovanu svome puku!
Živjeli!Raspored misa
PON - 7.30
UTO - 7.30
SRI - 7.30 (u kapelici od mjeseca lipnja do listopada)
ČET - 7.30
PET - 7.30
SUB - 17.00 (zimsko) 19.00 (ljetno)
NED - 7.30, 9.30, 11.00
Kroz advent svete mise u 6.00 osim subote.
U mjesecu svibnju svete mise kroz tjedan su u 19.00; u 18.25 počinje svibanjska pobožnost!
Križni put kroz korizmu: petkom u 17.00 i nedjeljom u 15.00
Radno vrijeme Župne javne knjižnice:
Ponedjeljak - Petak: od 17.00 - 19.00 Nedjeljom i blagdanima Knjižnica ne radi!