Trenutno ste na :: Početna > Novosti > Susret bolesnih i nemoćnih

Susret bolesnih i nemoćnih

17.12.

2010.

Susret bolesnih i nemoćnih

 
Na treću adventsku nedjelju, koja je ujedno i nedjelja Caritasa, u našoj je župi tradicionalno organiziran susret za starije, bolesne i nemoćne župljane. Susret su organizirali članovi našeg Župnog Caritasa uz financijsku potporu naše Općine. Susret je započeo u 15.00 sati sakramentom svete ispovijedi. Nakon toga smo svi slavili svetu misu pod kojom su mnogi stariji i bolesni primili sakrament bolesničkog pomazanja. Uz domaće župnika svetu je misu suslavio preč. Mirko Horvatić, ravnatelj Svećeničkog doma u Varaždinu.
 

Nakon svete mise je bilo druženje u dvorani pastoralnog centra. Uz nareske i razne napitke bilo je i obilje kolača koje su ispekle vrijedne članice našeg Caritasa. Na ovom susretu su bili prisutni članovi Biskupijskog caritasa iz Varaždina na čelu s Ravnateljem gospodinom Antom Šolom. Svim prisutnima - i gostima i domaćima uručili smo božićne čestitke s jednim lijepim srcem i anđelom, a Ravnatelju Biskupijskog caritasa smo predali 5.000,00 kuna kao pomoć za Pučku kuhinju i za ostale potrebe.
 

Dan nakon ovog susreta članovi našeg Župnog caritasa su pohodili one bolesne i nemoćne koji nisu niti uz tuđu pomoć mogli doći u crkvu. Tom prilikom su im darovali kolače i božićnu čestitku.
Zahvaljujemo se svim članovima našeg Župnog caritasa na velikom trudu koji ulažu u pomaganju ljudima u nevolji i potrebi. Svima želimo sretan i blagoslovljen Božić!
 Raspored misa
PON - 7.30
UTO - 7.30
SRI - 7.30 (u kapelici od mjeseca lipnja do listopada)
ČET - 7.30
PET - 7.30
SUB - 17.00 (zimsko) 19.00 (ljetno)
NED - 7.30, 9.30, 11.00
Kroz advent svete mise u 6.00 osim subote.
U mjesecu svibnju svete mise kroz tjedan su u 19.00; u 18.25 počinje svibanjska pobožnost!
Križni put kroz korizmu: petkom u 17.00 i nedjeljom u 15.00
Radno vrijeme Župne javne knjižnice:
Ponedjeljak - Petak: od 17.00 - 19.00 Nedjeljom i blagdanima Knjižnica ne radi!