Trenutno ste na :: Početna > Novosti > Susret prijatelja Maloga Isusa

Susret prijatelja Maloga Isusa

25.04.

2010.

Susret prijatelja Maloga Isusa

U subotu, 24.travnja 2010. u našoj je župi održan susret prijatelja Maloga Isusa. Na tom susretu okupili su se prijatelji Maloga Isusa iz gotovo svih župa u kojima djeluju sestre Služavke Maloga Isusa Zagrebačke Provincije. Bio je to već trinaesti takav susret koji se svake godine održava u drugoj župi. Ove je godine imala čast taj susret organizirati naša župa budući da u Novicijatu ove Družbe imamo našu novakinju, sestru Martinu Vugrinec.
 
 
 
Prisutni su bili prijatelji Maloga Isusa iz župa: sv. Ivana Krstitelja na Novoj Vesi, sv. Jeronima u Maksimiru i sv. Pavla apostola u Retkovcu - Zagreb, zatim iz Vinkovaca, Vočina, Pitomače i Krašića  sa sestrama koje djeluju u njihovim župama. 
 
 

 Susret je započeo u 10.30 molitvom krunice Malome Isusu. Nakon toga je u crkvu ušla svečana procesija s kipom Maloga Isusa, ministrantima i svećenicima. Sve prisutne je najprije pozdravio i svima zaželio srdačnu dobrodošlicu domaći župnik, Josip Hadrović. Naglasio je da je na našoj oltarnoj slici prikazana Blažena Djevica Marija s Djetetom Isusom u naručju. Na taj je način i naša župa povezana s Djetetom Isusom, a onda i s časnim sestrama Služavkama Maloga Isusa i svim prijateljima Maloga Isusa. Nakon domaćeg župnika sve prisutne je pozdravila i domaćinima zahvalila na lijepom prijemu vrhovna glavarica Družbe, sestra Mari-Ana Kustura.
 
 

 Svetu misu je predvodio i propovijedao Tomislav Kralj, kapelan u Retkovcu. Uz njega i domaćeg župnika bili su prisutni svećenici: Branko Picek, župnik u Novoj Vesi, Ivica Puškadija, župnik u Pitomači, fra Mirko Kemiveš, gvardijan oo. Kapucina u Varaždinu i dugogodišnji župnik u župi sv. Vida u Varaždinu fra Bono Šagi, Dragutin Cerovečki, župnik u Retkovcu, Josip Radelja, duhovnik samostana „Betlehem“ na Kraljevcu i otac Mihovil Filipović.
 

 Prije završetka svete mise sestra Viktorija imala je kratki prikaz o osnivaču Družbe, dr. Josipu Stadleru te o samoj Družbi. Na samom kraju svima se srdačno zahvalila sestra Radoslava Radek, provincijalna glavarica.
 

 Nakon toga svi prijatelji Maloga Isusa su imali slobodno vrijeme za ručak iz svoje torbe i odmor. Za sve su bili pripravljeni klipići, sokovi i banane. U 14.30 svi su krenuli prema Varaždinu gdje su razgledale našu katedralu. Bio je to prekrasan susret koji će biti zapamćen u našoj župi, a ako Bog da možda se rodi još koje novo redovničko zvanje!
 Živio Mali Isus - uvijek u našim srcima!
 

 Raspored misa
PON - 7.30
UTO - 7.30
SRI - 7.30 (u kapelici od mjeseca lipnja do listopada)
ČET - 7.30
PET - 7.30
SUB - 17.00 (zimsko) 19.00 (ljetno)
NED - 7.30, 9.30, 11.00
Kroz advent svete mise u 6.00 osim subote.
U mjesecu svibnju svete mise kroz tjedan su u 19.00; u 18.25 počinje svibanjska pobožnost!
Križni put kroz korizmu: petkom u 17.00 i nedjeljom u 15.00
Radno vrijeme Župne javne knjižnice:
Ponedjeljak - Petak: od 17.00 - 19.00 Nedjeljom i blagdanima Knjižnica ne radi!