Trenutno ste na :: Početna > Novosti > Susret za bolesne, stare i nemoćne

Susret za bolesne, stare i nemoćne

26.03.

2010.

Susret za bolesne, stare i nemoćne

    U organizaciji našeg Župnog caritasa, u četvrtak, na svetkovinu Navještenja Gospodinova, imali smo susret za bolesne i nemoćne osobe u našoj župi. U 17.00 sati je bila prilika za svetu ispovijed, a u 18.00 sati je bila sveta misa. Domaćem župniku su pomogli ispovijedati vlč. Petar Golub i vlč. Ivan Rak. Za vrijeme svete mise podijeljen je i sakrament bolesničkog pomazanja svima onima koji ga nisu primili na božićnom susretu. Na svetoj misi su pjevale članice našeg Župnog zbora pod vodstvom svoje dirigentice, profesorice Valentine Geci uz orguljsku pratnju Marka Domitera. Zbog primljenih sakramenata ali i osjećaja zajedništva bila je vidljiva velika radost i ganuće na licima svih starih, nemoćnih i bolesnih koji su uz pomoć svojih bližnjih došli u crkvu.
 Nakon svete mise je bio priređen domjenak za sve stare, nemoćne i bolesne i njihovu pratnju. Vrijedne članice našeg Župnog caritasa su ispekle fine kolače, a zahvaljujući donatorima, gospodinu Željku Hanžeku i našoj Općini sve prisutne smo počastili narescima i sokovima. Da bi se malo podiglo raspoloženje pobrinuo se član našeg Župnog caritasa, gospodin Josip Banić koji je donirao vino.
 Članice našeg Župnog zbora razveselile su sve prisutne otpjevavši nekoliko pjesama. Bio je to lijepi susret koji je sigurno uljepšao sivu svakodnevnicu naših bolesnika. Zahvaljujemo svima koji su se potrudili i doveli svoje bolesne, stare i nemoćne u našu crkvu. U najvećem broju su bili zastupljeni korisnici Doma za starije i nemoćne osobe u Trnovcu, pa zahvaljujemo njegovoj vlasnici, gospođi Željki Ljubić koja je omogućila svima koji su bili u mogućnosti da dođu u našu crkvu i tako se priprave za naš najveći kršćanski blagdan Uskrs.
 Zahvaljujemo i svim članovima našeg Župnog caritasa koji su čitavo vrijeme bili na raspolaganju i sve savršeno pripremili i organizirali. Svu preostalu hranu smo darovali zajednici Cenacolo u Varaždinu.
 
 
 
 
 Raspored misa
PON - 7.30
UTO - 7.30
SRI - 7.30 (u kapelici od mjeseca lipnja do listopada)
ČET - 7.30
PET - 7.30
SUB - 17.00 (zimsko) 19.00 (ljetno)
NED - 7.30, 9.30, 11.00
Kroz advent svete mise u 6.00 osim subote.
U mjesecu svibnju svete mise kroz tjedan su u 19.00; u 18.25 počinje svibanjska pobožnost!
Križni put kroz korizmu: petkom u 17.00 i nedjeljom u 15.00
Radno vrijeme Župne javne knjižnice:
Ponedjeljak - Petak: od 17.00 - 19.00 Nedjeljom i blagdanima Knjižnica ne radi!