Trenutno ste na :: Početna > Novosti > Tijelovo 2022

Tijelovo 2022

16.06.

2022.

 

 

   U četvrtak 16. lipnja 2022. svečano smo proslavili svetkovinu Presvetog Tijela i Krvi Kristove - Tijelovo.

   Uz redovitu jutranju svetu misu, posebno svečano bilo je na misi u 10:00 sati, nakon koje je uslijedila tijelovska procesija oko naše župne crkve i pastoralnog centra.

   Svečanom slavlju doprinijeli su naš župni zbor svojim pjevanjem, prvopričesnici u bijelim haljinama, naši ministranti te vatrogasci koji su nosili zastave i "nebo" nad Presvetim.

   Poslije svete mise i procesije, druženje smo nastavili u našem Pastoralnom centru.

   Neka slavlje ove velike svetkovine bude svima nama poticaj da budemo žive pokaznice Isusove pristunosti u današnjem svijetu.


Klanjam ti se smjerno, tajni Bože naš, što pod prilikama tim se sakrivaš,srce ti se moje cijelo predaje jer dok promatra te, svijest mu prestaje.

Vid i opip, okus varaju se tu, al’ za čvrstu vjeru dosta je što čuh. Vjerujem u svemu Kristu Bogu svom, istine nad ovom nema istinom.

Samo Bog na križu bješe oku skrit, ovdje je i čovjek tajnom obavit. Vjerujem u oba, oba priznajem, s razbojnikom isto skrušen vapijem.

Rana kao Toma ja ti ne vidim, ipak Bogom svojim priznajem te s njim. Daj da vjera moja uvijek življe sja, da se ufam u te, da te ljubim ja.

Uspomeno smrti Spasa premilog, živi kruše što si život puka svog. Daj da sveđ od tebe i moj živi duh, dokraj žića budi najslađi mu kruh.

Pelikane nježni Spasitelju moj, blatna me u Krvi peri presvetoj. I kap njena može svijet da spasi cijel, da bez ljage bude posve čist i bijel.

Isuse kog sad mi krije veo taj žarku želju molim ti mi uslišaj. Daj da otkrito ti lice ugledam i u slavi tvojoj blažen uživam. Amen.

                                                          Sv. Toma Akvinski

Više fotografija u Galeriji slika!Raspored misa
PON - 7.30
UTO - 7.30
SRI - 7.30 (u kapelici od mjeseca lipnja do listopada)
ČET - 7.30
PET - 7.30
SUB - 17.00 (zimsko) 19.00 (ljetno)
NED - 7.30, 9.30, 11.00
Kroz advent svete mise u 6.00 osim subote.
U mjesecu svibnju svete mise kroz tjedan su u 19.00; u 18.25 počinje svibanjska pobožnost!
Križni put kroz korizmu: petkom u 17.00 i nedjeljom u 15.00
Radno vrijeme Župne javne knjižnice:
Ponedjeljak - Petak: od 17.00 - 19.00 Nedjeljom i blagdanima Knjižnica ne radi!