Trenutno ste na :: Početna > Novosti > Vjeronaučna olimpijada 2012.

Vjeronaučna olimpijada 2012.

25.02.

2012.

 

 Potaknuti dobrim rezultatima na prošlogodišnjoj Vjeronaučnoj olimpijadi naši su se učenici, pod vodstvom svoje mentorice, vjeroučiteljice Ljiljane Mišak i ove godine zdušno pripremali za to natjecanje. Tema ovogodišnje Vjeronaučne olimpijade je bila: Grkokatolici - Četiristota obljetnica uspostave crkvenog zajedništva u Hrvatskoj.
Nakon provedenog školskog natjecanja, četiri najbolja vjeroučenika ušla su u ekipu koja je pobijedila na županijskom natjecanju, održanom 27. siječnja 2012. na V. Osnovnoj školi u Varaždinu. U ekipi su bili učenici: Monika Domiter, Marta Ptiček, David Cesar i Domagoj Obadić.
Kao pobjednici na Županijskom natjecanju plasirali su se na međužupanijsko - biskupijsko natjecanje u Varaždinu, koje je održano 21. veljače 2012. u dvorani Pastoralnog centra Varaždinske biskupije. Na tom je natjecanju sudjelovalo 11 najboljih ekipa iz Osnovnih škola triju županija: varaždinske, međimurske i koprivničko-križevačke.
Natjecanje se odvijalo u tri dijela: pismeni dio, tombola i milijunak. Na pismenom dijelu vjeroučenici su pojedinačno rješavali test koji je donosio 98 bodova. Naši su vjeroučenici kao ekipa osvojili 95 bodova. Naša vjeroučenica Monika Domiter je od svih natjecatelja jedina točno odgovorila na sva pitanja pismenog dijela natjecanja. I ostali članovi naše ekipe su bili izvanredni tako da smo kao ekipa riješili test sa 96,93% uspješnosti.
U drugom i trećem dijelu natjecanja (u tomboli i milijunaku) također su osvojili maksimalni broj bodova - ukupno 40. Od mogućih 138 bodova naša ekipa je osvojila 135 bodova i uvjerljivo pobijedila. Kao pobjednici međužupanijskog natjecanja predstavljat će našu Biskupiju na državnom natjecanju
Od srca čestitamo svim članovima naše ekipe na izvanrednom uspjehu i želimo im obilje Božjega blagoslova na državnom natjecanju te da uspješno predstave našu biskupiju, župu i školu.
Uz najbolje rezultate koje je postigla naša ekipa na razini Osnovnih škola, pridružila im se i ekipa Prve gimnazije koja je osvojila prvo mjesto na razini Srednjih škola, a u kojoj je i naš vjeroučenik Marko Domiter. Oni će također predstavljati našu Biskupiju na državnom natjecanju. I njima od srca čestitamo.Raspored misa
PON - 7.30
UTO - 7.30
SRI - 7.30 (u kapelici od mjeseca lipnja do listopada)
ČET - 7.30
PET - 7.30
SUB - 17.00 (zimsko) 19.00 (ljetno)
NED - 7.30, 9.30, 11.00
Kroz advent svete mise u 6.00 osim subote.
U mjesecu svibnju svete mise kroz tjedan su u 19.00; u 18.25 počinje svibanjska pobožnost!
Križni put kroz korizmu: petkom u 17.00 i nedjeljom u 15.00
Radno vrijeme Župne javne knjižnice:
Ponedjeljak - Petak: od 17.00 - 19.00 Nedjeljom i blagdanima Knjižnica ne radi!