Trenutno ste na :: Početna > Novosti > Završena duhovna obnova u župi

Završena duhovna obnova u župi

19.03.

2009.

Završena duhovna obnova u župi

 Povodom Dana župnog klanjanja, koji slavimo 17. ožujka,  u našoj župi održana je duhovna obnova. Obnovu, koja je trajala od 16. do 18. ožujka,  predvodio je isusovac p. Ivan Vinkov.
 Prvog dana navečer u 18.00 sati pater Ivan Vinkov zajedno sa našim župnikom Josipom započeo je duhovnu obnovu svetom misom. U svojoj propovijedi stavio je naglasak na Blaženu Djevicu Mariju. Nakon mise bilo je klanjanje pred Presvetim.
 Drugi dan obnove bio je Dan župnog klanjanja. Nakon jutarnje svete mise izloženo je Presveto na klanjanje. Toga dana je bila i velika korizmena ispovijed za našu župu. Na svečanoj svetoj misi u 11.00 sati, na kojoj su koncelebrirali svećenici iz okolnih župa s dekanom preč. Mijom Horvatom, p. Ivan se osvrnuo na važnost svjesnog sudjelovanja na svetoj misi i blagovanja Tijela Kristova. Naglasio je da je prinos darova najvažniji dio mise. Za vrijeme tog čina potrebno je da na kruh i vino stavimo svoje želje i prošnje da se tako za vrijeme pretvorbe prikažu Bogu Ocu. Klanjanje je završeno popodnevnom misom u 17.00 sati. Nakon mise p. Ivan održao je predavanje za roditelje naših školaraca. Govorio im je o potrebi svjedočenja vjere svojim životom te o važnosti molitve  za djecu i s djecom. Istaknuo je da se roditelji nikad ne bi smjeli svađati pred djecom.Djeci je najvažniji dobar primjer roditelja.
 Trećeg dana obnove vjernici su imali mogućnost osobnog razgovora s p. Ivanom. Navečer smo slavili svetu misu. Pater Ivan je u svojoj propovijedi govorio o molitvi - uslišanoj i neuslišanoj. Molitva ne će biti uslišana ako nije u skladu s voljom Božjom – Bog ne će raditi protiv sebe!  Vrhunac molitve je susret sa živim Kristom u Euharistiji – sv. Pričesti. Bog potpuno poštuje našu slobodu. Na nama je da otkrivamo ono što Bog želi od nas, da je naša volja vođena Duhom Svetim – to znači biti otvoren milosrđu, opraštanju, ljubavi…
 Nakon popričesne molitve podijeljeno je bolesničko pomazanje svima onima koji su opterećeni bilo kakvom duhovnom ili tjelesnom bolešću. Poslije mise izloženo je Presveto na klanjanje te su p. Ivan i župnik polagali ruke na sve prisutne i dijelili im Božji blagoslov. Time je završila naša trodnevna duhovna obnova.Raspored misa
PON - 7.30
UTO - 7.30
SRI - 7.30 (u kapelici od mjeseca lipnja do listopada)
ČET - 7.30
PET - 7.30
SUB - 17.00 (zimsko) 19.00 (ljetno)
NED - 7.30, 9.30, 11.00
Kroz advent svete mise u 6.00 osim subote.
U mjesecu svibnju svete mise kroz tjedan su u 19.00; u 18.25 počinje svibanjska pobožnost!
Križni put kroz korizmu: petkom u 17.00 i nedjeljom u 15.00
Radno vrijeme Župne javne knjižnice:
Ponedjeljak - Petak: od 17.00 - 19.00 Nedjeljom i blagdanima Knjižnica ne radi!