Trenutno ste na :: Početna > Novosti > Žive jaslice 2015.

Žive jaslice 2015.

09.01.

2016.

 

Nakon osmogodišnje pauze, ovog smo Božića ponovo imali uprizorenje Živih jaslica. To je veliki i zahtjevni projekt kojeg smo dugo pripremali i u čiju je realizaciju bilo uključeno puno ljudi. Na posljednjem sastanku ŽPV-a dogovorili smo da ćemo ostvariti taj veliki projekt. Osim članova ŽPV-a u realizaciju su se uključili i članovi KUD-a MAK te udruga žena Trnovečko srce.
Najprije je trebalo napraviti scenografiju: štalicu, betlehemske kućice, poljanu za pastire… Tu nam je najviše pomogao gosp. Petar Knežević sa svojim radnicima, kao i zvonar Mijo Mišak, Stjepan Grozdek, Matija Skupnjak, Mario Sačić, Dražen Mišak, Siniša Hrman… Hvala svima od srca, kao i svima onima koji su nam ustupili pojedine predmete za dekoraciju. Hvala i Varaždinskom HNK-u koji su nam posudili dosta kostima za glumce. Također od srca hvala i gosp. Ervinu Živko koji je posudio svoje životinje za predstave – dva magarca i nekoliko ovaca.
Tekst za uprizorenje Živih jaslica je napisao bogoslov Kristijan Tušek, a čitali su ga naš bogoslov Marko Domiter i Aleksandra Hrman. Režije se prihvatio gosp. Vladimir Cesar uz pomoć župnika. Glavnu ulogu sv. Obitelji preuzela je naša mlada obitelj Filipašić – Antonio i Jasmina sa svojim malim Lovrom. Ostali glumci i statisti su bili članovi KUD-a MAK, članice udruge žena Trnovečko srce, te članovi mladih naše župne zajednice.
Prva je predstava bila pola sata prije sv. mise Polnoćke, a druga na sam Božić nakon poslijepodnevne Božićne priredbe u crvki i blagoslova djece. Posljednju predstavu, u snježnim uvjetima, imali smo nakon večernje sv. mise na svetkovinu Bogojavljenja.
Sve su predstave bile jako posjećene i svi koji su ih vidjeli bili su puni pohvala za trud svih onih koji su u njima sudjelovali. Slike s posljednje predstave možete pogledati u našoj Galeriji slika.Raspored misa
PON - 7.30
UTO - 7.30
SRI - 7.30 (u kapelici od mjeseca lipnja do listopada)
ČET - 7.30
PET - 7.30
SUB - 17.00 (zimsko) 19.00 (ljetno)
NED - 7.30, 9.30, 11.00
Kroz advent svete mise u 6.00 osim subote.
U mjesecu svibnju svete mise kroz tjedan su u 19.00; u 18.25 počinje svibanjska pobožnost!
Križni put kroz korizmu: petkom u 17.00 i nedjeljom u 15.00
Radno vrijeme Župne javne knjižnice:
Ponedjeljak - Petak: od 17.00 - 19.00 Nedjeljom i blagdanima Knjižnica ne radi!