Trenutno ste na :: Početna > Novosti > Zlatna misa patra Branimira Koseca

Zlatna misa patra Branimira Koseca

17.06.

2013.

 

Zlatna misa patra Branimira Koseca

U nedjelju, 16. lipnja pater Branimir Kosec proslavio je svoj Zlatni jubilej – 50 godina svećeništva. Za svećenika je zaređen 2. veljače 1963. u Zagrebu, a svoju Mladu misu je slavio u tadašnjoj župi Bartolove, 10. veljače iste godine.
Svoje Zlatomisničko slavlje proslavio je u zajedništvu sa 26 svećenika. Slavlje je započelo svečanom ulaznom procesijom u kojoj su sudjelovali članovi našeg KUD-a MAK u narodnim nošnjama, djevojke s prikaznim darovima, ministranti i svećenici. Na početku slavlja Zlatomisniku je riječi pozdrava uputio domaći župnik vlč. Josip Hadrović. U ime rodbine čestitku su mu izrekli njegovi pra nećaci Klara, Patricija i Luka.

U prigodnoj propovijedi pater Zlatko Špehar nas je sve podsjetio na životni put patra Branimira. U 50 godina nadasve bogatog svećeničkog života i rada pater Branimir je prošao mnoge župe diljem Lijepe naše. Veliki je trag ostavio u slavonskoj župi Zapolje gdje je tijekom 15. godišnjeg djelovanja izgradio novu crkvu i živu župnu zajednicu. Propovjednik se prisjetio i njegovih teških dana u Vukovaru kada je kao gvardijan samostana zarobljen od neprijateljskih snaga, odveden u Srbiju u zarobljeništvo te je podnio pravo mučeništvo u obrani ljudskog i vjerničkog dostojanstva. Na svemu tome izrekao mu je veliko hvala.
U prikaznim darovima, koje su prinosile djevojke u narodnim nošnjama, izrečena je molitva zahvale za plodan i bogat svećenički život našega Zlatomisnika.


Nakon popričesne molitve pročitana je čestitka koju je uputio naš varaždinski biskup mons. Josip Mrzljak. U ime naše župe nadahnutu čestitku je izrekla gospođa Anđela Kosec, a Tin Jurak je uručio poklon. U ime rodbine poklon su uručili nećaci Jasminka i Danijel.
Po želji Zlatomisnika naše su pjevačice uz sudjelovanje svih prisutnih otpjevale pjesmu „Hvala ti Bože za ovaj dan“. Pjesmu majci „Marija majka“ otpjevao je solist Bečke narodne opere, gospodin Mladen Jakišić. U ime franjevačke provincije slavljeniku je čestitao provincijal, pater Željko Željeznjak.


I na kraju svega Zlatomisnik je ganutljivo zahvalio svima na molitvama i podršci u njegovom svećeničkom životu kao i na organizaciji ovog zlatomisničkog slavlja.
Našem Zlatomisniku, patru Branimiru želimo obilje Božjeg blagoslova, dobro zdravlje i da još puno godina služi Bogu i našem hrvatskom narodu slaveći svete mise i navješćujući njegovu Riječ. Neka ga dragi Bog još dugo poživi!

Čestitka Zlatomisniku - gospođa Anđela Kosec

Hvaljen Isus i Marija! Dragi i cijenjeni naš patre Branimire! Danas je osvanuo dan Zlatne mise vaše, koja je na ponos i diku čitave župe naše. Gospodin Bog odabrao Vas je za službu svetu, da Krista naviještate cijelom svijetu.
14. rujna, godine 1935. naše su nas majke na svijet donijele
i naše su nas sudbine prema Kristovoj žrtvi ponijele.
Bilo je to na sam dan svetoga Križa
i od tada je vaša duša Bogu postajala sve bliža i bliža..
Obilježeni Kristovim križem svetim
pošli ste za Isusom raspetim.

Taj život nije lagan bio, često puta vas nije mazio. Nije Vaša kruna bila od zlata niti od lovorovog lista, već je bila krvava i teška poput trnja od Krista. Iako je bilo gorkih trenutaka i sati, uvijek vas je čuvala naša nebeska Mati.

Mi Trnovčanci ponosni smo na Vas
i na vašu zlatnu misu svetu
i molimo od Majke Božje Snježne za vaš život posvetu.
Neka vas Gospodin Bog čuva u zdravlju i veselju
a Nebeska Majka neka ispuni svaku vašu želju.

Nek Vam daje radost Vaša služba sveta,
da nam poživite još mnogo, mnogo ljeta.
A ovaj poklon primite u ime naše župe cijele, u kojem vam svi naši župljani od srca sve najljepše žele!

Živjeli nam naš svečaru!!!Raspored misa
PON - 7.30
UTO - 7.30
SRI - 7.30 (u kapelici od mjeseca lipnja do listopada)
ČET - 7.30
PET - 7.30
SUB - 17.00 (zimsko) 19.00 (ljetno)
NED - 7.30, 9.30, 11.00
Kroz advent svete mise u 6.00 osim subote.
U mjesecu svibnju svete mise kroz tjedan su u 19.00; u 18.25 počinje svibanjska pobožnost!
Križni put kroz korizmu: petkom u 17.00 i nedjeljom u 15.00
Radno vrijeme Župne javne knjižnice:
Ponedjeljak - Petak: od 17.00 - 19.00 Nedjeljom i blagdanima Knjižnica ne radi!