Trenutno ste na :: Početna > Novosti > Župno klanjanje 2017.

Župno klanjanje 2017.

21.03.

2017.

 

 
Kao i svake godine, 17. ožujka naša je župa svojevrsna oaza molitve. Naime, taj dan je u našoj župi klanjanje pred Presvetim Oltarskim Sakramentom. Toga dana naša župa ima privilegij da u ime čitave Varaždinske biskupije daje čast i slavu Isusu koji je među nama prisutan pod prilikama kruha i vina.
Nakon jutarnje sv. mise izložili smo Presveto na klanjanje. Tijekom čitavoga dana naši su župljani dolazili u crkvu te su se u tišini i sabranosti klanjali Isusu. Pola sata prije večernje sv. mise imali smo zajedničko klanjanje koje je predvodio naš bogoslov Marko.


Završnu, ujedno i središnju sv. misu toga dana predvodio je vlč. Dragutin Goričanec. On je povjerenik Zagrebačke nadbiskupije za osobe s invaliditetom. Također je i osnivač udruge Job koja se skrbi za sve osobe kojima je potrebna pomoć.
U svojoj nadahnutoj propovijedi ispričao je mnoštvo primjera iz svojeg bogatog iskustva rada s invalidnim osobama te onima koji su na rubu društva. Potaknuo je sve vjernike na štovanje euharistijskog Isusa kao i na često primanje svete Pričesti. Bez te duhovne hrane vjernik ne može ići naprijed. Euharistija bi trebala biti središte našeg vjerničkog života.
Vlč. Dragutin Goričanec bio je naš gost i u subotu, 18. ožujka. Prije podne se susreo s ovogodišnjim firmanicima te im je nastojao posvijestiti važnost sakramenta kojeg će primiti kao i važnost prijateljevanja s Isusom.
Poslije podne smo organizirali susret za bolesne i nemoćne koji su uz pomoć svojih bližnjih došli u našu crkvu. Najprije su imali prilike za sv. ispovijed a onda im je vlč. Goričanec progovorio o smislu njihovog trpljenja i patnje. Neizmjerno je važno svoju patnju prikazati za obraćenje grešnika i za duše u Čistilištu.


Za vrijeme sv. mise svi oni koji su osjetili potrebu primili su sakrament bolesničkog pomazanja.
Na kraju mise vlč. Dragutin je predstavio svoju knjigu „Milosrđe na kotačima“. U njoj je sabran dio njegovog rada s osobama koje su na rubu društva. Prodajom te knjige vlč. Goričanec pomaže ljudima koji su u velikoj nevolji i potrebi. Svima preporučamo kupnju te knjige.
Zahvaljujemo od srca vlč. Dragutinu Goričancu na svjedočenju istinske kršćanske ljubavi prema svim ljudima a osobito onima koji se nalaze na rubu društva.Raspored misa
PON - 7.30
UTO - 7.30
SRI - 7.30 (u kapelici od mjeseca lipnja do listopada)
ČET - 7.30
PET - 7.30
SUB - 17.00 (zimsko) 19.00 (ljetno)
NED - 7.30, 9.30, 11.00
Kroz advent svete mise u 6.00 osim subote.
U mjesecu svibnju svete mise kroz tjedan su u 19.00; u 18.25 počinje svibanjska pobožnost!
Križni put kroz korizmu: petkom u 17.00 i nedjeljom u 15.00
Radno vrijeme Župne javne knjižnice:
Ponedjeljak - Petak: od 17.00 - 19.00 Nedjeljom i blagdanima Knjižnica ne radi!