Trenutno ste na :: Početna > Novosti

Aktualnosti

03.08.2018

 

10.04.2018

 

05.02.2018

  Prošli je vikend, 26. – 28. siječnja 2017. godine, bio vrlo dinamičan u našoj Župi. Naime, u petak navečer okupilo se četrdesetak mladih s područja naše Varaždinske biskupije i započelo drugi od četiri vikenda temeljne formacije animatora „Mladi za mlade“. Formacija animatora projekt je čiji su nositelji Ured HBK za mlade, Salezijanska obitelj i Povjerenstvo za pastoral mladih pojedinih biskupija, a sastoji se od temeljne formacije, opće specijalizacije, specijalizacije instruktora i duhovnih obnova za animatore instruktore. Ciljevi temeljne formacije, koja je započela u Varaždinskoj biskupiji, jesu promicati jedan drugačiji način volonterstva, uključiti mlade laike u život Crkve i društva, stvarati vezu među mladima i povezivati ih unutar dekanata i biskupije, dati mladima smjernice djelovanja u župama kako bi bili na pomoć svojim župnicima i katehetama u župama, pripremiti mlade za rad s djecom i mladima. Ove godine s formacijom je započela peta generacija animatora u Varaždinskoj biskupiji. Naime, prethodne četiri održale su se 2003./4., 2004./5., 2005./6. te 2009./10. godine.
Formativni vikend započeo je euharistijskim slavljem u crkvi Majke Božje Snježne u Trnovcu koje je predslavio vlč. Tihomir Kosec, predstojnik Ureda za pastoral mladih Varaždinske biskupije. Program se sastojao od radionica u malim grupama, vježbi i igara, a okosnice cijeloga programa bile su zajednička jutarnja i večernja molitva te svakodnevna euharistija. Tema drugog susreta bila je Mjesto i pripadnost animatora u zajednici. Mladi polaznici formacije sudjelovali su u radionicama o važnosti međuovisnoti i međusobnoj suradnji unutar zajednice pomoću vježbe „Most“. Mladi su, također, u radionici „Obitelj“ dijelili svoja iskustva, trenutke i doživljaje iz vlastitog obiteljskog života kako bi vidjeli da animator koji se šalje određenoj zajednici dolazi iz jedne posebne zajednice – a to je obitelj. Zatim je uslijedila radionica „Crkva“ u kojoj su mladi audionici formacije nastojali prepoznati sebe kao dio te Božje obitelji. Subotnji poslijepodnevni program sastojao se od svjedočanstva Stele Posavec o animatorstvu, a zatim i radionice „Područje djelovanja animatora“. Nakon euharistijskog slavlja sa župnom zajednicom koju su animirali mladi animatori slijedila je radionica o važnosti suglasja u grupi. Večernji dio programa ispunila je vesela večer o važnosti zajednice, a dan je završen molitvom na temu dara – talenta. Nedjeljno jutro bilo je predviđeno za molitvu, evalucaiju, spremanje i čišćenje te za završno euharistijsko slavlje sa župnom zajednicom. Program su vodili animatori instruktori i animatori specijalizanti: s. Maja Dolenec, Ivana Čogelja, Matea Tokić, Stela Posavec, Mateja Marčun i Marko Domiter.
Mladi animatori – polaznici formacije izrazili su oduševljenje i zanimanje za program formacije i poslanje animatora. Zajedničkim druženjem bolje su upoznavali sebe i kvalitetno započeli stvarati novi kolektiv animatora u Varaždinskoj biskupiji. Sljedeći vikend temeljne formacije bit će 23. – 24. ožujka 2018. u župi Sračinec pod naslovom „Duhovna dimenzija animatora“. Radujemo se novom susretu, zajedničkom radu i molitvi, duhovnoj i radosnoj atmosferi.

02.10.2017

 Raspored misa
PON - 7.30
UTO - 7.30
SRI - 7.30 (u kapelici od mjeseca lipnja do listopada)
ČET - 7.30
PET - 7.30
SUB - 17.00 (zimsko) 19.00 (ljetno)
NED - 7.30, 9.30, 11.00
Kroz advent svete mise u 6.00 osim subote.
U mjesecu svibnju svete mise kroz tjedan su u 19.00; u 18.25 počinje svibanjska pobožnost!
Križni put kroz korizmu: petkom u 17.00 i nedjeljom u 15.00
Radno vrijeme Župne javne knjižnice:
Ponedjeljak - Petak: od 17.00 - 19.00 Nedjeljom i blagdanima Knjižnica ne radi!