Trenutno ste na :: Početna > Petrovo 2022.

Aktualnosti

23.11.2013


Članovi našeg Župnog caritasa aktivni su tokom čitave godine. No, ovo vrijeme prije Božića te se aktivnosti pojačavaju. Kao i prijašnjih godina, tako smo i sada uoči blagdana Krista Kralja izrađivali adventske vijence. Od zadnje nedjelje u crkvenoj godini naši vjernici mogu kupiti te vijence i na taj način sudjelovati u pomoći najpotrebnijima. Naime, sav novac od prodaje adventskih vijenaca, božićnih svijeća i čestitki - koje ćemo uskoro također izrađivati - ide za potrebe Caritasa.
Nažalost, svakim danom sve je više onih koji kucaju na naša vrata i traže pomoć u hrani i ostalim potrepštinama. Stoga od srca zahvaljujemo svima onima koji su se uključili u izradu tih vijenaca (bilo je i onih koji nisu članovi našeg Župnog Caritasa) kao i onima koji će te vijence kupiti i tako na konkretan način posvjedočiti svoju ljubav prema bližnjima u nevolji i potrebi. Više slika vidi u Galeriji slika...

27.10.2013

 25. listopada 2013.godine,učenici sedmih razreda u pratnji župnika Josipa te vjeroučiteljica Ljiljane i Melanije posjetili su zajednicu Cenacolo u Varaždinu. Ta je zajednica jedna od 60 u svijetu,a nastala je 1996.godine koju je osnovala s. Elvira iz Italije. Cilj osnivanja te zajednice je pomoći ovisnicima i nesretnima da se izvuku iz beznađa te da nađu smisao života i duševni mir. Na ulazu su nas dočekale dvije ljubazne djevojke (Martina i Klaudija) i odvele nas u kapelicu gdje su svjedočile o svom životu. Upoznale su nas sa životom u zajednici. Jedna od zanimljivosti je da tamo svi govore talijanski, a oni koji su tek ušli u zajednicu imaju svog anđela čuvara (osoba koja je već duže vremena u zajednici) koji im pomaže u učenju i razumijevanju talijanskog jezika te ih prati u svakodnevnim kušnjama.
Martina nam je ispričala njihov dnevni raspored. Ujutro se dižu u 6.00 sati na klanjanje, zatim mole krunicu (tokom dana mole radosna, žalosna i slavna otajstva) i čitaju Sveto Pismo i o tome razgovaraju. Nakon doručka slijede razne aktivnosti - izrađivanje raznih predmeta od gline i keramike, radovi u vrtu, gospodarskim zgradama i radionicama. Nakon ručka imaju slobodno vrijeme koje koriste za međusobo druženje. Poslije podne ponovo slijede različite aktivnosti. Nakon večere je slobodno vrijeme za zabavu i međusobno druženje i u 22.00 se ide na spavanje. Inače, u zajednici nema mobitela, računala niti se gleda televizija (iznimno dvaput mjesečno koji dobar i poučan film ili neka važna utakmica). Treba naglasiti da je ova zajednica u Varaždinu mješovitog tipa (od ove godine). U zajednici su mladići i djevojke te roditelji s djecom za koju se svi brinu.
Posljednji je bio obilazak  njihove kuće gdje borave u skromnim uvjetima, zatim uređen vrt te gospodarske zgrade s domaćim životinjama ( imaju krave, svinje, magarca, perad). Ovaj posjet nas se svih jako dojmio. Više slika vidi u Galeriji slika...
Helena Maretić Češnjaj 7.b

21.10.2013

 Jedna od najlošijih ljudskih karakteristika je nezahvalnost. Ljudi su nezahvalni jedni drugima ali su, nažalost nezahvalni i Bogu. Upravo smo zato u nedjelju, 20. listopada, kod svih svetih misa zahvalili dragom Bogu na svim darovima koje nam je i ove godine obilno darovao. Svi mi moramo biti svjesni da bez Božje pomoći i Božjega blagoslova ničega ne bi bilo. Sve što nam izraste, sve što nikne - Božji je dar. I na tom daru smo dragom Bogu rekli hvala. Hvala mu na svakom zrnu pšenice, kukuruza, na svakom plodu voća i povrća. Hvala mu na svemu.
Kod mise „poldanice“ učenice osmih razreda su kao prikazni dar na oltar donijele sjemenje, voće, povrće, kruh i hostije, vino i grožđe te cvijeće. Sve su to darovi Božji na kojima mu od srca zahvaljujemo.
Slike - vidi u galeriji slika - Aktualnosti - Nedjelja zahvalnica!

18.03.2013

 Raspored misa
PON - 7.30
UTO - 7.30
SRI - 7.30 (u kapelici od mjeseca lipnja do kraja rujna)
ČET - 7.30
PET - 7.30
SUB - 17.00 (zimsko) 19.00 (ljetno)
NED - 7.30, 9.30, 11.00
Kroz advent svete mise su u 6:00 osim subote.
U mjesecu svibnju svete mise kroz tjedan su u 19:00; u 18:25 počinje svibanjska pobožnost.
U mjesecu listopadu svete mise kroz tjedan su u 18:00 sati; u 17:25 sati počinje listopadska pobožnost.
Križni put kroz korizmu: petkom u 17.00 i nedjeljom u 15.00
Radno vrijeme Župne javne knjižnice:
Ponedjeljak - Petak: od 17.00 - 19.00 Nedjeljom i blagdanima Knjižnica ne radi!